Gündem Emlak dolandırıcılarına operasyon! Paralarla bakın ne yapmışlar

Emlak dolandırıcılarına operasyon! Paralarla bakın ne yapmışlar

Paylaş
Emlak dolandırıcılarına operasyon! Paralarla bakın ne yapmışlar

İstanbul merkezli 4 ilde operasyon düzenlendi. Emlak ve devre mülk dolandırıcılığı yapan bir şebeke çökertildi. 131 şüpheli gözaltına alındı.

Şebekenin kurduğu çağrı merkezi üzerinden ofislerine davet ettiği binlerce vatandaşları uygun fiyat ve şartlara devre mülk ve arsa sahibi yapma yalanıyla kandırıp dolandırdığı belirtildi.

Haberin Devamı
İstanbul’daki emlak dolandırıcılığı operasyonunda yeni detaylar ortaya çıktı Devre mülk sahiplerini ve müşterilerini kurdukları çağrı merkeziyle dolandırdığı öne sürülen şüphelilere yönelik İstanbul’un birçok noktasında eş zamanlı operasyon yapıldı. Kadıköy, Ümraniye, Ataşehir ve Başakşehir’de bulunan lüks plazalara yapılan baskınlarda 110 kişi gözaltına alındı. Aralarında son model Ferrari marka bir otomobilin de bulunduğu onlarca lüks otomobile el konulurken, şüphelilerin dolandırıcılık olaylarından kazandıkları paralarla 24 lüks ev aldıkları öne sürüldü.

LÜKS OTOMOBİL VE REZİDANSLARA YATIRMIŞLAR

Milliyet'ten Ferit Zengin'in haberine göre, bir arsa ve devre mülkü defalarca satarak dolandırıcılık yaptığı belirlenen şebeke üyelerinin haksız kazançla elde ettikleri paraları ise lüks otomobil ve rezidanslara yatırdığı tespit edildi.

İstanbul, Şanlıurfa, Yalova ve İzmir’de yakalanan şüphelilerin adreslerinde 2 milyon 750 bin TL nakit para ele geçirilirken, İstanbul, Ankara ve Yalova’da toplam 70 milyon TL değerinde arsa, dükkan ve daireye el konuldu.