Gündem Emniyete 23 lüks araç! Bentley ve Ferrari de var

Emniyete 23 lüks araç! Bentley ve Ferrari de var

Paylaş
Emniyete 23 lüks araç! Bentley ve Ferrari de var

Organize suç örgütlerine yapılan operasyonlar sonucunda ele geçirilen 23 araç mahkeme kararıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne verildi. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bizden hep şu sözü duydunuz: Türkiye’nin Huzuru… İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün organize suç örgütlerine karşı gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar sonucu 23 araç ele geçirilmişti. Mahkeme kararınca da bu araçlar emniyetimize verildi. Artık bundan böyle bu araçlar, suç örgütlerinin değil; polisimizin emrinde, Milletimizin hizmetinde olacaktır! Ülkemizin huzuru için canla başla çalışan kahraman polislerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Birliğimiz, beraberliğimiz ve huzurumuz daim olsun" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BENTLEY VE FERRARİ DE VAR

Avustralya doğumlu Hakan Ayık’ın yönettiği Comanchero motosiklet çetesi, geçen ay düzenlenen film gibi bir operasyonla çökertilmiş, birbirinden lüks araçlarına da el konmuştu. Çetenin Ferrari 488 GTB, Bentley Continental GT, Land Rover Range Rover L460, Porsche Taycan Turbo ve son model Mercedes, BMW, Audi markalarının da arasında olduğu 23 lüks aracı artık polisin oldu.

TOPLAM DEĞERLERİ 100 MİLYON TL

Piyasa değeri 100 milyon TL’den fazla olan araçlar, İçişleri Bakanlığı’nın girişimi ve alınan adli bir kararla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün envanterine kaydedildi. Pendik’teki bir depoya konulan otomobiller beyaz renkle kaplandı. Üzerlerine polis etiketleri yapıştırıldı. Siren ve tepe lambaları monte edildi. Araçların önümüzdeki günlerde İstanbul sokaklarında göreve çıkarılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

DUBAİ GİBİ...

Spor otomobillerin Avrupa’daki otoyollarda polis aracı olarak kullanıldığı biliniyor. Ancak en yaygın kullanımları Dubai’de. Dubai polisinin envanterinde Porsche, Ferrari, Bentley, Mercedes gibi çok sayıda lüks otomobil bulunuyor.

İŞTE O LÜKS ARAÇLARDAN BAZILARI:


Suç örgütlerinden ele geçirilen 23 araç İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne verildi