Gündem Erdoğan'dan yeni anayasa çağrısı: Gelin konuşalım müzakere edelim

Erdoğan'dan yeni anayasa çağrısı: Gelin konuşalım müzakere edelim

Paylaş
Erdoğan'dan yeni anayasa çağrısı: Gelin konuşalım müzakere edelim

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yürürlüktekinin bir darbe anayasası olduğunu belirtip, “Özgürlükçü sivil anayasaya hedefinden vazgeçmedik” dedi. Konu hakkında somut adım atılınca muhalefetin ortadan kaybolduğunu söyleyen Erdoğan, partilere, “Gelin konuşalım, müzakere edelim. Ama kaçmayalım” çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’daki Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde düzenlenen ‘1982 Yerine 2023 Anayasası Sempozyumu’nda konuştu. Erdoğan, “Bugün 12 Eylül. Bundan tam 43 yıl önce Türkiye, en karanlık günlerinden birini yaşadı. Ulucanlar, Mamak, Diyarbakır Cezaevi’nin dili olsa da o günleri anlatsa” dedi. Yürürlükteki anayasaya değinen Erdoğan, “Her ne kadar 1987’den itibaren 23 kez değiştirilmiş, hatta 2017’de tarihi bir değişikliğe gidilmiş olsa da elimizdeki metin bir darbe anayasasıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘10 YIL ÖNCE BAŞLADIK’

10 yıl önce TBMM çatısı altında yeni anayasa çalışması başlattıklarını söyleyen Erdoğan, “En geniş siyasi katılımlı çalışma muhalefet partilerinin yan çizmesi sebebiyle atıl kaldı. Özgürlükçü sivil anayasaya hedefimizden vazgeçmedik” dedi. Devam eden yeni anayasa çalışmalarını hatırlatan Erdoğan, geçen yıl bilim insanlarının katılımıyla konu hakkında çalıştay düzenlediklerini belirtip, “Ardından kendi anayasamızı hazırladık. Maalesef MHP ve AK Parti dışında yeni anayasa tüzüğü hazırlayan çıkmadı” diye konuştu.

‘NİYE UĞRAŞSIN Kİ’

Somut adım atmaya geldiğinde muhalefetin dümeni başka tarafa kırıp ortadan kaybolduğunu söyleyen Erdoğan şöyle dedi: “Gerçi onlara da hak vermemek elde değil. Parti içinde ayrı kavga, ittifak ortakları arasında ayrı kavga, yurt içine yurt dışına ayrı selam. Herkes kendi kavgalarına bu kadar gömülmüşken yeni anayasa ve emek gerektiren bir konuyla kim niye uğraşsın ki.” Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı hedefimizin uzuvlarından olan yeni anayasayı milletimize kazandırana kadar mücadeleyi asla bırakmayacağız” dedi.

Haberin Devamı