Gündem 'Eser siyasetiyle sevgimizi gösterdik'

'Eser siyasetiyle sevgimizi gösterdik'

Paylaş
'Eser siyasetiyle sevgimizi gösterdik'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Biz insanlarımıza ve şehirlerimize sevgimizi bugüne kadar hep eser ve hizmet siyasetiyle gösterdik” dedi. Erdoğan, 31 Mart’ı milli irade bayramı haline getirmek için çok çalışacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan dün Erzurum mitingine ve İstanbul’daki Haliç Kongre Merkezi’ndeki ‘Türkiye Yüzyılı’nın Emekçileri İftar Programı’na katıldı. Erdoğan, Erzurum’da konuşurken “Cumhur İttifakı’nın en verimli netice aldığı illerin başında Erzurum yer alıyor. Dadaş farkını, sevdasını yine gösterdi. Dadaş dosta da düşmana da mesajını verdi” dedi. Erdoğan şöyle devam etti: “Bu mesajın içinde gözünü vatanımızın birliğine dikenlere meydan okuma var, ülkenin ve milletin hayrına ne varsa hepsi mevcut.”

Haberin Devamı

Ata yurdundan gelen milyonlarca insanın Anadolu’ya giriş kapısının Erzurum olduğunu söyleyen Erdoğan, “Ermeni çetelerin yaptığı katliamların acısına rağmen vatanı korumak için canını dişine takan Erzurumlunun hikayeleri nesiller boyu destan olarak anlatılacaktır” diye konuştu. Miting alanına seslenen Erdoğan, “31 Mart’ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır mıyız? 31 Mart’ta gerçek belediyeciliği tercih ediyor muyuz? Erzurum’la birlikte Türkiye haritasının tamamını Cumhur İttifakı renklerine boyamaya var mıyız?” ifadelerini kullandı.

31 Mart’ı milli irade bayramı haline getirmek için çok çalışacaklarını söyleyen Erdoğan, “Biz insanlarımıza ve şehirlerimize sevgimizi bugüne kadar hep eser ve hizmet siyasetiyle gösterdik” dedi. Erzurum’a 21 yılda 173 milyar liralık kamu yatırımı yaptıklarını söyleyen Erdoğan, “Erzurum’u depreme dayanıklı bir şehir yapmaya kararlıyız. Bunun için bakanlık ve belediyeleri seferber edeceğiz” dedi. Kentte 13 millet bahçesi projesinden 10’unu tamamladıklarını söyleyen Erdoğan, Erzurum Havalimanı’nı modernize ettiklerini de hatırlattı.

Haberin Devamı

‘BİR YANLIŞLIK OLMASIN DİYE’

Erdoğan, miting alanındakilerden üç büyük kent için oy toplamalarını istedi. İstanbul’da çok Erzurumlu olduğunu söyleyen Erdoğan, “İstanbul’daki Erzurumluları arayacaksınız değil mi? Bir yanlışlık olmasın diye uyaracaksınız değil mi? Ankara’daki ve İzmir’deki kardeşlerimizi de arayacaksınız değil mi? Belediye başkanlarımızı ben size emanet ediyorum” dedi.