Gündem Esila'nın resmi hayata bağladı

Esila'nın resmi hayata bağladı

Paylaş
Esila'nın resmi hayata bağladı

Ankara'da 5.5 yıllık bekleyişin ardından kalp nakli olan ve bir gün sonra hayatını kaybeden Esila Tüfekçi'nin, aynı hastanede beyin ameliyatı sonrası 8 ay tedavi gören Ahmet Ataç'a çizdiği resimle moral vererek, hayata tutunmasını sağladığı ortaya çıktı.

Ankara Üniversitesi Cebeci Çocuk Hastanesi’nde kalp yetmezliği tedavisi gören Esila Tüfekçi (16), yıllarca nakil bekledi, hastanede organ bağışına dikkat çektiği resim ve videolarla gündeme geldi. Genç kıza tam da uygun kalp bulunmuştu ki durumu ağırlaştı. Yapılan kalp ameliyatına rağmen hayata tutunamadı. Memleketi Rize'de toprağa verilen Esila'nın, beyin ameliyatı sonrası aynı hastanede 8 ay tedavi gören Ahmet Ataç'a (82), çizdiği resim ve arkadaşlığı ile moral verdiği anlaşıldı.

Haberin Devamı

'ÜMİDİNİ KESME AMCA'

Esila ile 2019 yılında tanıştığını söyleyen Ahmet Ataç, "Ben oradayken Esila da başka bir odada yatıyormuş. Bir gün bahçeye hava almak için çıkmıştım. Orada Esila ve ailesiyle tanıştık. Kendimden ümidi kesmiştim; ama Esila bana daima ‘Ümidini kesme, her şey daha iyi olacak. Kötünün de iyisi var' gibi insanı şaşırtan şeyler söyledi. O zamanlar 10-11 yaşındaydı. Esila, sabahları beni odamdan alır, ailesi ile birlikte el ele hastane bahçesine çıkar, konuşur, kuşları beslerdik" diye konuştu.

'KIZIMIZ MELEK OLDU'

1.5 ay sonra hastane odasının kapısının altından bir kağıt atıldığını anlatan Ahmet Ataç, "Esila her ikimizi tekerlekli sandalyede bahçedeki kuşları beslerken resmetmiş. Üzerine de ‘Hayat her şeye rağmen yine güzel, yeter ki umudumuzu yitirmeyelim Ahmet Amca' yazmış. Bu ifadeler beni hayata döndürdü. Kalkıp yemek yemeğe, sosyalleşmeye gayret ettim" dedi. O resmi çerçeveletip duvarına asan Ataç "Melek kızımız uçtu gitti" diye gözyaşlarına boğuldu.

Haberin Devamı

 

İyileşen Ahmet Ataç, Esila'nın sabahları kendisini alıp bahçeye çıkardığını ve hep pozitif konuşarak moral aşıladığını anlattı.

 

Esila Tüfekçi'nin hastalığı döneminde çizdiği resimler hastanenin duvarına asıldı. Hastalara umut oldu.