Gündem FİLİZ SARAÇ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE ASLEN NERELİ? İstanbul Barosu’nun ilk kadın başkanı olan Avukat Filiz Saraç hangi görevlerde bulundu?

FİLİZ SARAÇ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE ASLEN NERELİ? İstanbul Barosu’nun ilk kadın başkanı olan Avukat Filiz Saraç hangi görevlerde bulundu?

Paylaş
FİLİZ SARAÇ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE ASLEN NERELİ? İstanbul Barosu’nun ilk kadın başkanı olan Avukat Filiz Saraç hangi görevlerde bulundu?

Filiz Saraç, İstanbul Barosu’nun yeni başkanı olurken aynı zamanda ilk kadın başkanı da oldu. Yeni Başkan Saraç konuşmasında "144 yıllık baromuzun ilk kadın başkanı olmanın onuru yaşatan İstanbul Baro'muza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Peki, Filiz Saraç kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? Hangi görevlerde bulundu? İşte biyografisi…

Filiz Saraç, 1988 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra kamu hukuku dalında yüksek lisans yaptı. Kariyeri boyunca önemli görevlerde bulunan Avukat Filiz Saraç yapılan seçimlerle İstanbul Barosu başkanı olarak seçildi. Saraç İstanbul Barosu’nun ilk kadın başkanı olurken, yaptığı teşekkür konuşması da dikkat çekti.

Haberin Devamı

FİLİZ SARAÇ KİMDİR?

Avukat Filiz Saraç 1968 yılında Trabzon'da dünyaya geldi. 1988’de Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Saraç yüksek lisansını Kamu Hukuku Dalında yaptı.

32 yıldır kesintisiz olarak serbest avukatlık yapan yeni İstanbul Barosu başkanı, İngiltere’de MBA işletme hazırlık eğitimini tamamladı. 1996 yılında İstanbul Barosu Yönetim Kurulu’na seçildi.

İstanbul Barosu 125. yıl Belgeseli’ni hazırlayan ekibin başkanlığını yapan Filiz Saraç 2004-2006 döneminde, İstanbul Barosu başkan yardımcısı olarak görev yaptı. 6 yıl süreyle Yeditepe Üniversitesi’nde ders veren İstanbul Barosu’nun ilk kadın başkanı 2006’dan bu yana Türkiye Barolar Birliği delegesi ve TBB eğitim danışma kurulu üyesi olarak görev aldı.

Haberin Devamı

2010-2012 döneminde staj eğitim merkezi yürütme kurulu üyeliği yaptı. İstanbul Barosu delegeleri önseçimi ile 2017-2021 döneminde Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Saraç, Eşi tarafından katledilen Av. Müzeyyen Boylu’nun ve görevi başında şehit edilen Av. Ersin Arslan’ın davalarında TBB adına müdahil olarak görev aldı.

Çok sayıda makale ve kitap yazan Saraç, ikinci üniversite olarak Acil Durum Ve Afet Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Kadın hakları konusunda pek çok panel ve konferansta görev aldı.

8 Mart 2020’de ; 1924 yılında kurulan ve 80 şubesi bulunan Türk Kadınlar Birliği tarafından “Toplumda hukukun üstünlüğü ve hak arama bilincine katkıları” nedeniyle ödüle layık görüldü.