Gündem Gazze için daha fazla çaba gerekli

Gazze için daha fazla çaba gerekli

Paylaş
Gazze için daha fazla çaba gerekli

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan’la görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, Gazze’de asrın en büyük katliamlarından birinin yaşandığını söyledi. Erdoğan, “Gazze için daha fazla çaba gerekli. İsrail’in gündemi çarpıtmasına izin verilmemeli” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile görüştü. Hassan, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı. İkili ve heyetler arası görüşmelerin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Tanzanya ülkemizin Doğu Afrika’daki en önemli ortaklarından biridir. Ticaret hacmimizi 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Yarın İstanbul’da düzenlenecek Türkiye Tanzanya İş Formu bu açıdan önemli bir adım olacak” dedi.

Haberin Devamı

‘SOMUT ADIM GÖRECEĞİZ’

Görüşmelerde, FETÖ ile mücadele konusunda Türkiye’nin Tanzaya’dan beklentilerini ilettiğini belirten Erdoğan, “Tanzanya’dan etkili ve somut adımlar göreceğiz” diye konuştu. Gazze’de yaşananları da ele aldıklarını söyleyen Erdoğan, “7 Ekim’den bu yana 34 bin Filistinli şehit edildi. 195 gündür son asrın en büyük katliamlarından biri Gazze’de yaşanıyor” dedi. Gazze’deki katliamları durdurmak için daha fazla çaba gerektiğini belirten Erdoğan, “İsrail’in gündemi çarpıtma teşebbüslerine fırsat verilmemeli” ifadelerini kullandı.

AYM BAŞKANI GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Beştepe’de Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan ile görüştü. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmeye ilişkin açıklama yapılmazken, Erdoğan ile Arslan’ın birlikte fotoğrafı paylaşıldı.

Haberin Devamı