Gündem Gerçek melek

Gerçek melek

Paylaş
Gerçek melek

Üzerinde bulunduğu motosikletin bir araca çarpması sonucu ölen üniversiteli Melek Karakaş'ın kazadan üç gün önce kendi isteğiyle organ bağışında bulunduğu ortaya çıktı. Bunu bilen ailesi, genç kızın organlarının alınmasına izin verdi. Melek'in kalbi, karaciğeri ve iki böbreği dört kişinin hayatını kurtaracak.

Yalova-Bursa karayolunda 12 Nisan'da Ziya Önder'in kullandığı motosiklet aynı yönde seyreden otomobile arkadan çarptı. Ziya Önder ile arkasında yolcu olarak bulunan Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi Melek Karakaş (21) yaralandı. Ziya Önder, tedavisinin ardından taburcu oldu, Melek Karakaş ise beş gün süren yaşam mücadelesini önceki gün kaybetti. Melek'in kazadan sadece üç gün önce organlarını bağışladığı belirlendi.

Haberin Devamı

YILLARDIR SÖYLÜYORDU

Melek'in ameliyatla alınan kalbi Ankara'da 15 yaşındaki bir gence nakledildi. Böbrekleri Bursa'da, karaciğeri de Çanakkale'de organ bekleyenlere can oldu. Melek'in annesi Viorica Cristina Karakaş, "Kazanın olduğu sabah kahvaltı yaparken Melek bana organlarını bağışladığını söyledi. 'Çok güzel bir şey ama daha erken değil mi?' dedim. Moralim bozuldu, bir his girdi içime. Aslında Melek yıllardır organlarını bağışlayacağını söylerdi" dedi.

Melek ölünce Ziya Önder yeniden ifadeye çağrıldı.