Gündem Kabine bugün toplanacak, öğretmen adaylarının gözü çevrildi

Kabine bugün toplanacak, öğretmen adaylarının gözü çevrildi

Paylaş
Kabine bugün toplanacak, öğretmen adaylarının gözü çevrildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak kabinede Gazze’nin durumunun yanı sıra dar gelirli ve emekliler için atılacak adımlar görüşülecek. Enflasyon oranının düşürülmesi için atılabilecek adımlar ve öğretmen atamaları da kabinenin gündemlerinden biri.

Cumhurbaşkanlığı kabinesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak. Kabinenin ana gündemlerinden biri Gazze olacak. İsrail’e önce 54 ürüne ihracat kısıtlaması gelmişti. Geçtiğimiz günlerde de İsrail ile tüm ithalat ve ihracat işlemleri kesilmişti. Kabinede bu adımın ekonomik etkileri masaya yatırılacak ve bundan sonra alınabilecek ek yaptırımlar görüşülecek. Bölgede ateşkes için atılabilecek yeni adımlar da gündemde.

Haberin Devamı

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Enflasyon oranının düşürülmesi için atılabilecek adımlar kabinenin görüşeceği konulardan biri. Dar gelirli ve emekliler için ne gibi adımlar atılabileceği de değerlendirilecek. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin “Atanacak öğretmen sayısı ve branş bazında kontenjan dağılımları pazartesi açıklanmış olur” demişti. Öğretmen atamaları da kabinenin gündemlerinden biri. Terörle mücadelede operasyonlarla ilgili son durum da kabinenin gündeminde olacak.

FAHİŞ FİYAT KANUNU

Bu hafta Meclis’i de yoğun bir gündem bekliyor. Meclis’te fahiş fiyatla mücadele kanun teklifi görüşülecek. AK Parti’nin hazırladığı 23 maddeden oluşan teklifle Türk Ticaret Kanunu’nda değişiklik yapılması planlanıyor. Teklife göre; fahiş fiyat uyguladığı tespit edilen işletmelere verilen ceza 100 bin liradan 1 milyon liraya, stokçuluk yapanlara uygulanan ceza ise 1 milyon liradan 12 milyon liraya çıkarılacak. Meclis’te ayrıca imzalanan uluslararası sözleşmeler de görüşülecek.

Haberin Devamı

KRİPTOYA DÜZENLEME

Bu hafta Meclis’e sunulması planlanan bir diğer teklif, Milli Savunma Bakanlığı’nın teşkilat yapısındaki değişiklikleri içeriyor. Dışişleri Vakfı’nın kurulabilmesini sağlayacak kanun teklifi ile kripto varlıklara ilişkin düzenlemeleri içeren teklifin de bu hafta meclise sunulması bekleniyor. Ayrıca Meclis’te salı ve çarşamba günü partilerin grup toplantıları yapılacak.