Gündem Hava durumu için İstanbul dahil 16 kente alarm: Kar geri geliyor, 10 derenin altına düşecek! Meteoroloji duyurdu: Bu bölgelerde 50 cm kar birikecek

Hava durumu için İstanbul dahil 16 kente alarm: Kar geri geliyor, 10 derenin altına düşecek! Meteoroloji duyurdu: Bu bölgelerde 50 cm kar birikecek

Paylaş
Hava durumu için İstanbul dahil 16 kente alarm: Kar geri geliyor, 10 derenin altına düşecek! Meteoroloji duyurdu: Bu bölgelerde 50 cm kar birikecek

Meteoroloji son hava durumu tahmin raporuna göre haritayı güncelledi. Kar ve sağanak yağış geri geliyor. Meteoroloji İstanbul'da hava durumu için saat verdi. 16 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı! Meteoroloji İstanbul için tarih de verdi. 10 derecenin altına düşecek. Bu bölgelerde 50 cm kar birikecek! İşte son dakika hava durumu raporu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ile Adıyaman çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Adana ve Mersin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklıklarının kuzey iç ve doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güney ve batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

"ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI"

Yağışların, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Adana ve Mersin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

"10 DERECENİN ALTINA DÜŞECEK"

Hafta sonu cuma cumartesi Kuzey ve Doğu bölgelerde sıcaklık 6-7 derece düşecek. Kardeniz iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da kar yağışı yoğun olabilir. Bu bölgelerde 50 cm yeni kar birikir. İstanbul'da sıcaklık hafta sonu 10 derecenin altına düşer 2 günden sonra tekrar yükselir, kar yok.

Bugün salı, rüzgar güney ve kıyı Ege, Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güney ve batısında güney yönlerden kuvvetli, kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) DİKKAT! Hava sıcaklığı kuzey ve doğu bölgelerde 4-5 derece azalıyor.