Gündem Helikopterin enkazı denizden çıkartıldı

Helikopterin enkazı denizden çıkartıldı

Paylaş
Helikopterin enkazı denizden çıkartıldı

Beykoz'un Anadolu Kavağı açıklarında dün denize düşen polis helikopterinin enkazı, sudan çıkartıldı.

Havanın kararması üzerine dün 19.30 sıralarında çalışmalara ara veren Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Polisi ekipleri, bugün 07.30’dan itibaren helikopterin enkazını sudan çıkartmak amacıyla yeniden çalışmaya başladı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 100 metre derinlikte olduğu tespit edilen helikopterin enkazı, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait bir motora yükledi.

Üzeri brandayla örtülen helikopter, Balat’taki Deniz Polisi Amirliğine götürülmek üzere yola çıkartıldı.

Belediyeye ait motora, Deniz Polisine ait bir bot da eşlik etti.

HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN TÖREN

Öte yandan hayatlarını kaybeden İstanbul Bilge İşlem Şube Müdürü Ragıp Ali Bilgen, oğlu Abdullah Bilgen ve Komiser pilot Murat Güçlü için İstanbul Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi.

Fatih Camisi’ndeki cenaze namazının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkeye getirilen cenazeler için düzenlenen törene, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, MHP Milletvekili Murat Başesgioğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Emniyet Genel Müdür Vekili Mustafa Fahrettin Demirer, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, şehitlerin aileleri, yakınları ile çok sayıda polis ve asker katıldı.

Haberin Devamı

Saygı duruşunda bulunulması ve hayatlarını kaybedenlerin öz geçmişlerinin okunmasının ardından bir konuşma yapan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin taziye dileklerini iletti. Bağış, şunları kaydetti:

"Aziz şehitlerimizden bize emanet aileleri, şehitlerimizin çalışma arkadaşları, hepimizin başı sağ olsun. Onlar peygamberlikten sonraki en yüce mertebe olan şahadet mertebesine ulaştılar. Ragıp müdürümüzün annesi acı haberi aldığında ’Bu haber benim içimi yırttı’ diye ağıt yakmış. Bu haberle hepimizin yüreği dağlandı. Tüm milletimizin içi yandı. Şehitlerimizi Allah’a emanet ederken, yakınlarına ve çalışma arkadaşlarına baş sağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

Büyük bir acı yaşadıklarını ifade eden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise şöyle konuştu:
"Ebediyete uğurladığımız şehitlerimize ve sevgili yavrumuza Allah’tan sonsuz rahmet, yakınlarına ve emniyet teşkilatımızın çalışanlarına yürekten sabırlar diliyorum. Dün akşam üzeri aldığımız acı haberle hemen harekete geçtik. Kazadan bir emniyet müdürümüzün kurtulması tesellisini yaşarken, yapılan yoğun kurtarma çalışmalara rağmen 4 şehidimizin acı haberini aldık. Kurtarma çalışmalarına katılan emniyet personeline, silahlı kuvvetler sahil güvenlik ve gemi kurtarma personeline teşekkürlerimi sunuyorum. Aziz şehitlerimizin hatıralarını yüreklerimizde yaşatacağız."
Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da yaşanan acının çok büyük olduğunu belirterek, "Sevinçler paylaşıldıkça çoğalır, acılar paylaşıldıkça azalır. Acılarımızı paylaştığınız için buradasınız. Bugünde bizimle beraber olduğunuz için şükranlarımı sunarım. Şehit yakınlarımıza Allah’tan sabır diliyorum. Şehitlerimiz nur içinde yatsın" dedi.

Haberin Devamı

Törende daha sonra Fatih Müftüsü İsmail İpek tarafından dua okundu.

Ragıp Ali Bilgen ile oğlu Abdullah Bilgen’in Türk bayrağına sarılı cenazeleri, daha sonra ulaştırıldıkları Edirnekapı Polis Şehitliği’nde toprağa verildi.
Komiser pilot Murat Güçlü’nün cenazesi ise toprağa verilmek üzere Konya’ya gönderildi.

Haberin Devamı