Gündem Hoş geldin bebek

Hoş geldin bebek

Paylaş
Hoş geldin bebek

Hatay’da depremzede Hacer-Servet Sapmaz çiftinin ikinci çocukları 27 haftalıkken dünyaya geldi. 1 kilo doğan Bedir bebek 5 ay solunum cihazına bağlı kaldı. Ölümle yaşam arasında gidip geldi. Doktorların pek ümidi yoktu. Her şeye rağmen hayata tutunan Bedir bebek 8 ay sonra taburcu oldu.

Hatay’ın Arsuz ilçesinde depremzede Hacer-Servet Sapmaz çiftinin ikinci çocukları Bedir, 22 Haziran’da 27 haftalık 5 günlükken dünyaya geldi. 1 kilo doğan, ciddi akciğer problemi yaşayan bebek, 5 ay solunum cihazına bağlı kaldı. Depremzede ailesi dışarıda, o kuvözde aylarca yaşam savaşı verdi. 10 günde bir Hatay’dan Adana Seyhan’a evlatlarını görmeye gelen Sapmaz çifti, geçtiğimiz gün hayatlarının en mutlu anlarını yaşadı. Hacer Sapmaz, “8 ay sonra kavuştuk. Bugün ilk defa bebeğimizi kucağımıza aldık” dedi. 27 haftalık, 1 kilo doğan Bedir bebek zor günleri geride bıraktı.

Haberin Devamı

ÜMİT YOK GİBİYDİ

Bedir bebeğin tedavisini yürüten Uzm. Dr. Günay Mirzayeva, Bedir bebek hastaneye geldiğinde durumunun kritik olduğunu anlattı. Mirzayeva, “Ümit hiç yok gibiydi. Defalarca ağır enfeksiyon geçirdi, çeşitli sorunlar yaşadı ama Bedir bebek pes etmedi. Ölümle yaşam arasında savaştık ve kazandık. Bunca sorunlar yaşamış bir bebeği oksijen ihtiyacı olmadan taburcu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Prof. Dr. Nejat Narlı da “Hayati problemleri vardı, kritik dönemlerden geçtik. Ağızdan beslenebilen, ailesinin bakabileceği bir aşamaya getirdik” diye konuştu.