Gündem İçişleri Bakanı duyurdu: Mahzen 9 operasyonlarıyla 6 suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı duyurdu: Mahzen 9 operasyonlarıyla 6 suç örgütü çökertildi

Paylaş
İçişleri Bakanı duyurdu: Mahzen 9 operasyonlarıyla 6 suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 ilde eş zamanlı gerçekleştirelen Mahzen 9 operasyonlarıyla 6 suç örgütünün çökertildiğini duyurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, 6 ilde gerçekleştirelin operasyonlarda 6 suç örgütünün çökertildiğini, ve 54 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Bakan Yerlikaya yaptığı paylaşımda Mahzen 9 operasyonlarının detaylarını duyurdu:

Haberin Devamı

İzmir, Kayseri, Manisa, Muğla, Diyarbakır ve Erzincan'da eş zamanlı olarak düzenlenen "MAHZEN-9" operasyonlarında altı ayrı organize suç örgütü çökertildi. Hasan Keser (İzmir), Barış Şengül (Yılanlar - Kayseri), Ömer Çakır (Manisa), Yakup Çabuk (Çabuklar - Muğla), Oğuz Sorguç (Yurtdışı Firar - Diyarbakır) ve Necat Koç (Erzincan) elebaşılığını yapmaktaydı.

Operasyonlar sonucunda elebaşlarının da içinde bulunduğu toplam 54 organize suç örgütü üyesi yakalandı.

Operasyonlar, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi. İzmir, Kayseri, Manisa, Muğla, Diyarbakır ve Erzincan İl Emniyet Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucunda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli yağma, uyuşturucu madde imal ve ticareti, kasten yaralama, ölümle tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, tefecilik, çek ve senet tahsilatı, şantaj, fuhuşa teşvik, silah ve mühimmat kaçakçılığı suçlarını işledikleri tespit edildi.

Haberin Devamı

Operasyonlar sonucunda 12 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet tüfek, uyuşturucu imalathanesi ve çok sayıda çek, senet ve nakit paraya el konuldu.