Gündem İlkbahar geliyor, bavulları hazırlayın

İlkbahar geliyor, bavulları hazırlayın

Paylaş
İlkbahar geliyor, bavulları hazırlayın

4 mevsimin ayrı güzel olduğu Ege’de; doğanın uyanmaya başladığı, her tarafın çeşit çeşit çiçeklerle renklendiği, ılık rüzgarın içinizi ferahlattığı ilkbahar bir başkadır… Bu tadına doyulmaz, yazın müjdecisi aylarda siz de Ege’yi ziyaret edip, benzersiz rotaların keyfini çıkarabilirsiniz...

Güneşin, çiçeklerin, kuş cıvıltılarının ve tatlı esen rüzgarın sembolü olan ilkbaharda, gezip görebileceğiniz çok sayıda yer var. Özellikle Ege’nin dört bir yanında keşfedebileceğiniz bu yerlere giderek; hayat koşuşturmacası içerisinde nefes alabilir, yaz öncesi enerji depolayabilir ve muhteşem rotalarda keyifli günler geçirebilirsiniz. Doğal güzellikleri, tarihi mekanları ve tatil beldeleri ile ünlü bölgede yer alan kentler, heyecanla sizi bekliyor…

Haberin Devamı

İZMİR: Ege’de tatil yapılacaksa ilk akla gelen şehir, kuşkusuz ki İzmir olur. Çeşme de başı çeker. Tabi İzmir, sadece Çeşme’den ibaret değil. Kent merkezine giderseniz; Kordon, Kemeraltı ve İnciraltı’nda gezebilir, tarihi Asansör’de soluklanabilir, İzmir Doğal Yaşam Parkı ve Kuş Cenneti’ni görebilir, Bostanlı’daki seyir teraslarında gün batımını izleyebilirsiniz. Homeros Vadisi, Efes Antik Kenti, Şirince, Seferihisar, Urla ve Foça’yı da gezmeyi unutmayın.

MUĞLA: Yerli-yabancı turistlerin uğrak noktası Muğla, ilkbaharda bir başka güzeldir. Muğla’ya gitmeye karar verirseniz, Bodrum’da turlamayı; Akyaka, Datça, Köyceğiz, Marmaris ve Ölüdeniz’de mola vermeyi; Saklıkent Milli Parkı, Babadağ, İztuzu Plajı, Dalyan Nehri, Yalıkavak Marina, Kaunos Antik Kenti ve Likya Kaya Mezarları’nı görmeyi ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

BALIKESİR: Doğal güzellikleri, Kaz Dağları’nın tertemiz havası, tabiat parkları ve plajlarıyla ünlü Balıkesir, her mevsim tatilcileri ağırlamaya hazır. Bu güzel kenti tercih ederseniz, Ayvalık ve Cunda Adası’nı gezilecek yerler listenizin en başına yazın. Şeytan Sofrası, Kazdağları Cam Seyir Terası, Manyas Kuş Cenneti, Aşıklar Tepesi ve Küçükköy’ü de ajandanıza mutlaka not edin.

AYDIN: Ege’de tatilin vazgeçilmez rotalarından biri de Aydın’dır. Tertemiz denizi ve plajlarının yanı sıra doğal güzellikleri ve tarihi mekanları da ünlüdür. Turizm cenneti Kuşadası, ilk akla gelen ilçesidir. Aydın’a giderseniz; Güvercinada Kalesi, Dilek Yarımadası Milli Parkı, Zeus Mağarası, Nysa ve Tralleis antik kentleri ve Arapapıştı Kanyonu da gezilebilir.

DENİZLİ: Bu güzel kentte yer alan dünyaca ünlü Pamukkale travertenleri, Ege’de tatilin olmazsa olmazıdır. Ayrıca; Hierapolis ve Laodikya antik kentleri, Acıpayam Kanyonu, Salda Gölü, Kaklık Mağarası, Ağlayan Kaya Şelalesi ve Denizli Seyir Tepesi de ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil vaat eder.

MANİSA: ‘Şehzadeler Şehri’ unvanıyla bilinen Manisa’da da birbirinden güzel yerleri keşfedebilirsiniz. Spil Dağı Milli Parkı, Niobe Doğal Anıtı, Tarihi Kula Evleri, Süreyya Tabiat Parkı, Aigai ve Sardes antik kentleri, Şehzadeler Parkı, Manisa Kent Ormanı, Taşyaran Vadisi, Adala Kanyonu, Kula Peri Bacaları’nı ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı

YUNAN ADALARINA SEFERLER BAŞLIYOR ROTA SAMOS VE MİDİLLİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan’a girişte ‘kapıda vize’ uygulaması müjdesiyle birlikte İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), Ege Adaları’na sefer yapacağını duyurdu. 6 Nisan’dan itibaren hem İzmir Seferihisar’dan hem de Aydın Kuşadası’ndan Yunanistan’ın Samos Adası’na seferler düzenlenecek. Seferihisar-Samos seferi, sabah gidiş akşam dönüş olarak haftada 3 gün, ağustosta ise haftanın her günü yapılacak. Kuşadası- Samos seferi ise sabah gidiş akşam dönüş olarak; 15 Haziran’a kadar haftada 3 gün, bu tarihten sonra haftanın her günü olacak. Seferihisar’dan karşılıklı gidiş geliş sefer ücreti 35 Euro, Kuşadası’ndan ise 41 Euro olarak belirlendi. Türk vatandaşları, 60 Euro kapıda vize ücreti ödeyerek, yıl boyunca 7 gün süre ile tek girişle 10 Yunan adasına gidebilecek. İzmir-Midilli seferleri de 3 Mayıs’ta başlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZDENİZ tarafından düzenlenen seferler, çarşamba ve cuma kalkışlı olmak üzere, haftada iki kez gerçekleştirilecek. Seferler, 08.30’da Alsancak Limanı’ndan gidiş, her cuma ve pazar ise 17.00’de Midilli Limanı’ndan dönüş şeklinde olacak. 27 Eylül’e kadar toplam 41 sefer yapılacak. Bilet fiyatları; cuma hareketli seferlerde (cuma gidiş-pazar dönüş) 0-7 yaş tek yön 5 Euro, gidiş-dönüş 8 Euro, 8-18 yaş tek yön 22.5 Euro, gidiş-dönüş 34 Euro, tam bilet tek yön 45 Euro, gidiş-dönüş 68 Euro olarak belirlendi. Gençler ise yüzde 50 indirimli seyahat edecek.

Haberin Devamı

MENEMEN ASARLIK SOSYAL TESİSİ AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

İzmir’de yatırımlarıyla dikkat çeken ve ilçenin çehresini değiştiren Menemen Belediyesi, yeni açılışlar için gün sayıyor. Türkiye’nin en büyük tematik çocuk köyü, 460 metre uzunluğundaki battı çıktı, 2 bin metrekarelik kapalı alanda bölgenin en büyük spor merkezi olacak fitness center gibi projeler için geri sayım sürerken, açılacak tesislerden biri de Asarlık Sosyal Tesisi. 15 bin 200 metrekare alanda inşa edilen tesis, Menemen’in onlarca yıllık hasretini de sona erdirecek. İlçenin ilk kapalı yarı olimpik yüzme havuzu hizmete girecek. Ayrıca yarı olimpik açık yüzme havuzu ve çocuk havuzu da yer alacak.

Haberin Devamı

‘HAYAL GERÇEK OLDU’

Dev tesiste; havuzlarla birlikte gençlik merkezi, trafik eğitim parkuru, halı saha, aile sağlığı merkezi ve kafeterya da yer alacak. “İlçemizde bir hayal gerçekleşiyor ve bunu başarmak bize nasip oldu” diyen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, şöyle konuştu: “Menemen’de biz dahil birçok kişi, çocukluğunda yüzmeyi sulama kanallarında öğrendi. Ne yazık ki o kanallarda kayıplar yaşadık. Bugün de durumu olanlar çocuklarını yüzme öğrenmek için başka ilçelere götürürken, kanallarda yine çocuklarımızı görüyorduk. Artık çağın gerisinde kalan, Menemen’e yakışmayan bu dönemi kapatıyoruz.”

‘İLÇEYE DEĞER KATACAK’

Bölgenin çekim merkezi olması yolunda önemli bir adım olan Asarlık Sosyal Tesisi’nde, çocukların yüzmeyi güvenli bir şekilde antrenörler eşliğinde öğreneceğini kaydeden Başkan Aydın Pehlivan, “En büyük hayalimiz, bu havuzlarımızda yetişecek bir evladımızın, uluslararası bir madalyayla ülkemizi ve Menemen’imizi gururlandırmasıdır. Mart ayı içinde açılacak tesisimiz, her yaştan hemşehrimizin ihtiyaçlarına cevap verecek, sosyalleşmesini sağlayacak ve ilçemize değer katacak” dedi.