Gündem İnsansız hava araçları buradan idare ediliyor

İnsansız hava araçları buradan idare ediliyor

Paylaş
İnsansız hava araçları buradan idare ediliyor

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı, insansız hava araçlarının sevk ve idare edildiği merkezin kapılarını POSTA’ya açtı.

Havacılık Daire Başkanlığı’nın Türkiye genelindeki sekiz filosunun dördünde konuşlu İHA ve SİHA’ların aktardığı anlık görüntülerin izlenebildiği merkezde, zorlu eğitim süreçlerini başarıyla tamamlayarak suç ve suçluyla mücadelede etkin şekilde rol oynayan onlarca İHA pilotu ve teknisyeni görev alıyor.

Haberin Devamı

KOORDİNELİ ÇALIŞMA

İnsansız hava araçları terör, asayiş, narkotik suçlar ve kaçakçılıkla mücadele alanlarında, sınır güvenliğinde, toplumsal olayların ve gösterilerin izlenmesi, takibi ve güvenliğinin sağlanmasında, kara yolu trafik güvenliği denetimlerinin yanı sıra orman yangını, deprem, sel ve benzeri doğal afetlerde, arama kurtarma ile keşif gözetleme ve istihbarat görevlerinde kullanılıyor. Polis teşkilatının tüm birimleriyle eş zamanlı ve koordineli çalışarak operasyonel görevler üstleniyorlar.

7 AŞAMALI SINAV

İHA pilotuyla ilgili ihtiyaç olduğunda Havacılık Daire Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde alım prosedürünü başlatıyor. Rütbeli personelden alım yapılıyor. Gerekli şartlara sahip rütbeli personel, bu alımlara başvuru yapıyor. Uygun olanlar mülakata çağrılıyor. Yedi aşamalı sınav süreci başlıyor. İngilizce yeterlilik sınavından spora, psikoteknikten simülasyon eğitimine kadar zor bir sınav sürecinden geçiliyor. Sınavları geçen personel eğitimlere başlıyor. Bir seneye yakın eğitim sürecinin ardından personel İHA pilotu olarak göreve başlıyor.

Haberin Devamı

TONLARCA UYUŞTURUCU YAKALANDI

Operasyonel birimlerden gelen görev talepleri doğrultusunda İHA’lar kullanılıyor. Türkiye’nin herhangi bir noktasından devraldıkları uçağı operasyon bölgesinde yönlendirme ve yönetme kapasitesine sahipler. Çok başarılı işlere imza atan birim İHA’larla tespit ettikleri 500’ün üzerinde teröristin etkisiz hale getirilmesinde önemli rol oynadılar ve tonlarca narkotik maddesinin yakalanmasını sağladılar.