Gündem 'İsrail zulmün bedelini ödeyecek'

'İsrail zulmün bedelini ödeyecek'

Paylaş
'İsrail zulmün bedelini ödeyecek'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün İstanbul’da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’yi kabul etti. Erdoğan görüşmede, Türkiye’nin her platformda Filistin ve Gazze için çaba sarf ettiğini belirtip, “İsrail uyguladığı zulmün bedelini mutlaka bir gün ödeyecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün İstanbul’daki Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’yi kabul etti. Yaklaşık 2.5 saat süren görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, “Görüşmede İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin’e yönelik saldırıları, insani yardımların yeterli düzeyde ve kesintisiz ulaştırılması için yapılması gerekenler, adil ve kalıcı barış süreciyle ilgili konular ele alındı” denildi.

Haberin Devamı

HANİYE’YE BAŞSAĞLIĞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye ve heyetine, İsrail’in uyguladığı zulmün bedelini mutlaka bir gün ödeyeceğini söyledi. Erdoğan, Türkiye’nin bağımsız Filistin Devleti’nin kurulması ve bölgeye kalıcı huzurun gelmesi için çaba sarf ettiğini de vurguladı. İran’la yaşadığı gerilimin İsrail’in Gazze’de yaptıklarını sorgulayan Batı’daki havayı dağıtmasına izin verilmemesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, Haniye’ye kısa süre önce İsrail saldırısında hayatını kaybeden çocukları ve torunları için başsağlığı diledi.

ÖNEMLİ BULUŞMA

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş’u da dün Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, yeni anayasa ve TBMM tüzük çalışmalarının da ele alındığı belirtildi.

Haberin Devamı