Gündem İstanbul'a kar geliyor! Hava durumu haritası değişti, Meteoroloji paylaştı

İstanbul'a kar geliyor! Hava durumu haritası değişti, Meteoroloji paylaştı

Paylaş
İstanbul'a kar geliyor! Hava durumu haritası değişti, Meteoroloji paylaştı

Meteoroloji yeni haritayı paylaştı! Son dakika hava durumu raporuna göre, İstanbul'a kar geliyor. Yarın itibarıyla sıcaklıklar tekrardan artacak ancak perşembe günü hava sıcaklığı tekrardan düşecek. Meteoroloji'nin verilerine göre; İstanbul'da önce sağanak yağış etkili olacak. Ardından karla karışık yağış bekleniyor. Kar hangi gün yağacak? İstanbul için tarih verildi.

Ülkemizin geneli parcalı ve çok bulutlu, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Bursa, Sakarya, Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta, Kahramanmaraş, Düzce, Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Bursa'nın yüksekleri ile Ankara ve Sivas'ın kuzey ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; bu akşam ilk saatler Marmara, Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli, gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli yağmur, yükseklerinde yoğun kar olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HARİTA DEĞİŞTİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, bu hafta iç ve doğu bölgelerde mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıklarının, Salı gününden itibaren artmaya başlayacağı mevsim normalleri civarına, kuzey ve batı bölgelerde yer yer mevsim normalleri üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Ancak hafta sonuna doğru tekrardan sıcaklıklar düşecek ve dondurucu soğuklar geri gelecek. Doğu'da sağanak ve kar yağışı etkili olacak.

Haberin Devamı

İSTANBUL'A KAR GELİYOR

Meteoroloji'nin verilerine göre; cuma ve cumartesi günleri İstanbul'da sağanak yağış etkili olacak. Pazar günü ise karla karışık yağış bekleniyor. Yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olabilir.

17 ARALIK'TA ISTRANCALAR BARAJI DOLULUK ORANI YÜZDE 100 OLARAK ÖLÇÜLDÜ

İstanbul'daki barajların 17 Aralık günü ölçülen doluluk oranları ise şöyle; Ömerli Barajı yüzde 67,05, Darlık Barajı yüzde 59,66, Elmalı Barajı yüzde 86,88, Terkos Barajı yüzde 34,53, Alibey Barajı yüzde 59,17, Büyükçekmece Barajı yüzde 35,82, Sazlıdere Barajı yüzde 28,37, Istrancalar Barajı yüzde 100, Kazandere Barajı yüzde 37,79 ve Pabuçdere Barajı yüzde 24,52 olarak ölçüldü.

DÜN İSTANBUL'A 2 MİLYON 985 BİN METREKÜP SU VERİLDİ

Geçen yıl bugün ölçülen barajlardaki yıllık yağış miktarı ise 2022 yılında 777,19 metreküp iken 2023 yılında ise 839,07 metreküp olarak ölçüldü. İSKİ'nin sosyal medya hesabından paylaştığı verilere göre; dün İstanbul'a 2 milyon 985 bin metreküp su verilirken, regülatörler 2 milyon 491 bin metreküp, barajlar ise 494 bin metreküp olarak paylaşıldı. İSKİ verilerine göre ise içme suyu arıtma tesislerinden verilen günlük ortalama su miktarı, 2022 Aralık ayında 2,95 milyon metreküp iken 2023 Aralık ayında ise 3,01 milyon metreküp oldu.

Haberin Devamı

ERZURUM

Erzurum’da öğle saatlerinde başlayan kar yağışı şiddetini artırırken, şehir merkezinde buz tutan yollar trafiği olumsuz etkiledi. Birçok araç kaygan yollardan dolayı zincirleme kazalara sebep oldu. Meteorolojinin tahminlerine göre Erzurum’daki kar yağışlı hava gece saatlerine kadar devam edecek. Sıcaklıkların ise -12 derece kadar düşmesi bekleniyor. Erzurum’da hafta içinden kar yağışı beklenmiyor.

Belediye ve karayolları ekipleri başta şehir merkezleri olmak üzere yollarda kara mücadele çalışması yapıyor. Yetkililer gece saatlerinde meydana gelecek don ve buzlanma konusunda vatandaşları uyardı.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'ın yüksek kesimlerine dün gece yağan kar yağışı etkili oldu. Tekirdağ'ın 945 metre yüksekliğindeki Ganos Dağı ve etekleri yağan karla beyaza büründü. Kar kalınlığı 5-7 santimetre oldu. Hava sıcaklığının 6 derece olduğu yağış beklenmeyen kentte, soğuk havanın etkisini sürdüreceği bildirildi.

Haberin Devamı

SİVAS

Hava sıcaklığının sıfırın altında 7 dereceye düştüğü Sivas'ta, sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı ile cadde ve sokaklar beyaza büründü. Kar ile güzel görüntüler oluşurken, yağışın gelecek haftada devam etmesi bekleniyor.