Gündem İstanbul'da 1 Mayıs hareketliliği! Taksim'e geçişlere izin verilmedi, Saraçhane'de arbede yaşandı, 210 kişi gözaltına alındı

İstanbul'da 1 Mayıs hareketliliği! Taksim'e geçişlere izin verilmedi, Saraçhane'de arbede yaşandı, 210 kişi gözaltına alındı

Paylaş
İstanbul'da 1 Mayıs hareketliliği! Taksim'e geçişlere izin verilmedi, Saraçhane'de arbede yaşandı, 210 kişi gözaltına alındı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla kutlama yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı'na çıkan yollar trafiğe kapatıldı. Saraçhane Meydanı'nda toplanan sendilka ve meslek örgütü üyesi gruplar meydandan Bozdoğan Kemeri'ne yürüyüşe geçti. Bozdoğan Kemeri'nde güvenlik önlemi alan ve yolu bariyerlerle kapatan polis ekipleriyle sendika ve meslek örgütleri arasında gerginlik yaşandı. Meydana yürümek isteyen gruplara polis müdahalede bulundu. Bakan Yerlikaya açıkladı: 210 kişi gözaltına alındı. İşte son gelişmeler.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla kutlama yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı'na çıkan yollar trafiğe kapatılırken meydana yürümek isteyen gruplara polis müdahalede bulundu. İşte dakika dakika yaşananlar...

Haberin Devamı

210 ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Taksim'deki bilançoyu açıkladı. Yerlikaya'nın açıklaması şöyle:

İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde uyarıları dinlemeyip Taksim Meydanına ilerlemeye çalışan ve polislerimize saldıran 210 şahıs gözaltına alınmıştır.

MECİDİYEKÖY'DEN OKMEYDANI'NA YÜRÜMEK İSTEYEN GRUBA MÜDAHALE

Yasağa rağmen Taksim'e çıkmak için Mecidiyeköy'den Okmeydanı'na yürümek isteyen meslek örgütleri ve sendika üyelerinden oluşan 6 grup ellerindeki bayrak ve flamalarla slogan atarak polisin güvenlik önlemi aldığı noktaya geldi.
Polis ekipleri geçişe izin vermezken, grup üyeleri slogan atmaya devam etti. Polis ekiplerinin geçişine izin vermediği yaklaşık 20 kişi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

SARAÇHANE'DE MÜDAHALE

Saraçhane Meydanı'nda toplanan sendilka ve meslek örgütü üyesi gruplar meydandan Bozdoğan Kemeri'ne yürüyüşe geçti.

Bozdoğan Kemeri'nde güvenlik önlemi alan ve yolu bariyerlerle kapatan polis ekipleriyle sendika ve meslek örgütleri arasında gerginlik yaşandı.
Polis ekipleri, ellerindeki bayraklarla slogan atarak Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba müdahale etti. Polis ekipleriyle grup üyeleri arasında arbede yaşandı.

İstanbul'da 1 Mayıs hareketliliği! Saraçhane'de arbede yaşandı

MEMUR-SEN TAKSİM MEYDANI'NA ÇELENK BIRAKTI

Memur-Sen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.
Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Cesur Öztürk, “Türkiye’nin ve dünyanın tüm emekçilerinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma bayramını kutluyoruz. Kapitalizme karşı yaşasın emek mücadelemiz” dedi.

TAKSİM MEYDANI HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Taksim Meydanı ve çevresinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesi güvenlik önlemleri alınarak demir bariyerlerle kapatılmıştı. Getirilen kısıtlamalardan sonra boş kalan Taksim Meydanı havadan görüntülendi.

ÖZEL VE İMAMOĞLU SARAÇHANE'DE

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sendikalarla beraber saat 10.00'da Saraçhane'ye geldi. Özgür Özel'in ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun beraberindeki sendikalarla birlikte Saraçhane'den polisin kapattığı Bozdoğan Kemeri'ne doğru yürümesi bekleniyordu ancak yaklaşık bir saat boyunca Saraçhane'de bulunan Özel, alandan ayrıldı.

Haberin Devamı

Yürüyüş öncesinde Saraçhane'de açıklama yapan Özel, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile yaptığı görüşmeleri hatırlattı ve Taksim'e izin verilmediğini belirtti.

 

BOZDOĞAN KEMERİ'NDE POLİS ÖNLEMİ

Bozdoğan Kemeri'nde polis adeta yığınak yaptı. TOMA ve bariyerlerle yol kesilirken çevredeki keskin nişancılar dikkat çekti. Yüzlerce polis kemer çevresinde bekliyor.

ŞİŞLİ'DE DE GÖZALTILAR VAR

Taksim’e çıkmaya çalışan yaklaşık 10 kişilik SODAP ve Gençlik Meclisleri üyesi grup Şişli'de polis ekipleri tarafından durduruldu. Sloganlar atan grup üyeleri gözaltına alndı.

 

 

 

 

İstanbul'da 1 Mayıs için Taksim'e çıkan yollar kapatıldı