Gündem İstanbul'da LGBTİ'nin 'Onur Yürüyüşü'ne polis müdahalesi

İstanbul'da LGBTİ'nin 'Onur Yürüyüşü'ne polis müdahalesi

Paylaş
İstanbul'da LGBTİ'nin 'Onur Yürüyüşü'ne polis müdahalesi

İstanbul Beyoğlu'nda Türkiye Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transgender ve İnterseks Birliği (LGBTİ) tarafından düzenlenen Onur Yürüyüşü'ne müdahale eden polis bazı şüphelileri gözaltına aldı

İstanbul Beyoğlu'nda, LGBTİ öncülüğünde İstiklal Caddesi’ne çıkarak Onur Yürüyüşü yapmak isteyen gruplara polis müdahale etti. Polis, ara sokakta kovaladığı eylemcileri plasik mermi atarak ve gaz sıkarak dağıttı.

Haberin Devamı

Taksim İstiklal Caddesi’nde saat 18.00’da yapılması planlanan ve İstanbul Valiliği’nin yasakladığı "Onur Yürüyüşü" öncesinde Taksim Meydanı’nda ve Galatasaray Lisesi önünde çevik kuvvet polisleri ve TOMA araçları konuşlandırıldı.

POLİS PLASTİK MERMİ KULLANDI

İstiklal Caddesi’ne çıkan ara sokaklar ise polisler tarafından kapatıldı. İstiklal Caddesi’ne çıkarak Onur Yürüyüşü yapmak isteyen gruplar ile polis arasında gerginlikler yaşandı. Polis müdahale ederek ara sokaklarda kovaladığı eylemcileri, plasik mermi atarak ve gaz sıkarak dağıttı.

LGBTİ üyesi bir grup, Taksim Mis Sokak’ta toplandı. Gruptan bazıları sloganlar attı, bazıları ise dans edip, halay çekti. Bir süre sonra basın açıklaması yapan grup olaysız şekilde dağıldı.

Haberin Devamı