Gündem İstanbul'da trafik yoğunluğu! 9 günlük bayram tatili başlıyor, işte yollarda son durum

İstanbul'da trafik yoğunluğu! 9 günlük bayram tatili başlıyor, işte yollarda son durum

Paylaş
İstanbul'da trafik yoğunluğu! 9 günlük bayram tatili başlıyor, işte yollarda son durum

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala 9 günlük tatili değerlendirmek isteyenler yola çıkmaya başladı.

Bugün 9 günlük bayram tatili başlıyor. Binlerce kişi İstanbul’dan memleketine ya da farklı lokasyonlara tatil yapmak için harekete geçmeye başladı. İşte trafikte son durum...

Haberin Devamı

Özelikle tatil bölgelerine giden bazı yollarda trafik yoğunluğu oluştu.

Trafiğin en yoğun olmasının beklendiği İstanbul'da da saat 16.45 itibarıyla yoğunluk yüzde 72'yi buldu.

YÜKSEK FİYATLAR RADARDA

Geçen yıl en uzun bayram tatili dönemi haziran ayı sonundaki Kurban Bayramı olmuştu. Tam yaz sezonuna gelen tatil dolayısıyla kara yolu ve hava yolu ile seyahat edenler oldukça büyük bir talep oluşturmuştu. Buna göre 35 milyon kişinin şehir değiştirdiği hesaplanmıştı. Ramazan Bayramı ise yaz öncesi bu dönemdeki en uzun tatil olacak. Okulların da ara tatilinin aynı döneme denk gelmesiyle şehirlerarası seyahate ilgi yüksek.

KÖPRÜ VE OTOYOLLAR 9 GÜN ÜCRETSİZ

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü işletmesindeki köprü ve otoyolların yarın sabahtan itibaren 9 gün süresince ücretsiz olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün sürmesi nedeniyle 30 ila 35 milyon vatandaşın seyahat etmesini beklediklerini belirterek, bu kapsamda kara, hava ve demiryollarında tüm önlemlerini aldıklarını aktardı. Fahiş fiyat artışlarına karşı teyakkuzda olduklarını anlatan Uraloğlu, yollarda ise vatandaşın güvenliği için önlemlerin üst düzeyde olacağını söyledi.