Gündem İyilik seferi

İyilik seferi

Paylaş
İyilik seferi

Türk Hava Yolları'yla seyahat eden ABD'li ailenin kızı en sevdiği oyuncağını uçakta unuttu. Bebek emanette bulundu ve 10 bin kilometrelik yolculukla çocuğa yeniden ulaştırıldı.

MANEVİ DEĞERİ VARDI

Haberin Devamı

ABD’li Rudy ve Celeste Dominguez çifti, kızlarıyla Bali seyahatine çıktı. Dönüşte Türk Hava Yolları (THY) bağlantılı bir rota izlediler. Tokyo üzerinden ABD’ye döndüler. Ancak kızları Valentina’nın (9) en sevdiği oyuncak bebeği yoktu. Valentina, bebeğiyle en son Tokyo’ya indikleri uçakta oynamıştı.

Beatrice adını verdiği oyuncağı Valentina için manevi değer de taşıyordu. Çünkü beş yaşındayken büyükannesi hediye etmişti. Facebook’ta kayıp ilanı verdiler. İlan üzerine American Airlines pilotu James Danen ile aile bağlantı kurdu. Danen, THY ile iletişime geçti.

BİZZAT TESLİMAT

Bebek, THY’nin Tokyo Haneda Havalimanı’ndaki emanetinde bulundu. Ancak kayıp eşyayı ailenin gidip alması gerekiyordu. Bunun üzerine Danen, bebeği aile için teslim alabileceğini söyledi. Çünkü Tokyo’ya çok sık uçuyordu.

Haberin Devamı

Tokyo’ya ilk seferinde bebeği aldı. Sonra bebeği Teksas Dallas’a, Dominguez ailesine götürene kadar onunla her durakta fotoğraf çektirip aileye gönderdi. Sonunda 10 bin kilometrelik yolculuk sonrası bebeği Valentina’ya elleriyle teslim etti. Valentina, bebeğine üç haftalık ayrılık sonrası kavuştu. Danen, yaptığı bu iyilikle ülkesinde haberlere konu oldu.