Gündem İzmir'de TEKNOFEST heyecanı! Selçuk Bayraktar: İşte milli teknoloji hamlesi budur

İzmir'de TEKNOFEST heyecanı! Selçuk Bayraktar: İşte milli teknoloji hamlesi budur

Paylaş
İzmir'de TEKNOFEST heyecanı! Selçuk Bayraktar: İşte milli teknoloji hamlesi budur

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, İzmir Çiğli Havalimanı'nda kapılarını ziyaretçilerine açtı. Milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda gençlerin ilgisinin artırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olan TEKNOFEST'e sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaretçiler gelmeye başladı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST İzmir’in açılış konuşmasında, "İşte milli teknoloji hamlesi budur" ifadelerini kullandı.

Dünyanın en büyük, Türkiye'nin ilk ve tek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, bugün İzmir Çiğli Havalimanı'nda başladı. 1 Ekim'e kadar devam edecek olan ve daha önce milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan festivalin İzmir ayağında, sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşlar alana gelmeye başladı.

Haberin Devamı

Festivalde, Kızılelma, Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB3, Bayraktar TB2, Cezeri, Hürjet, Altay tankı ilgi odağı oldu. Program kapsamında F16 ve Solo Türk uçuşları başladı.

Milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda gençlerin ilgisinin artırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olan TEKNOFEST kapsamında birbirinden farklı kategorilerde düzenlenecek teknoloji yarışmalarında, ilkokul seviyesinden ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü ve mezun seviyesine kadar nitelikli binlerce genç hayallerini gerçekleştirmek için yarışacak.

TEKNOFEST'te Roket, Model Uydu, Ulaşımda Yapay Zeka, Biyoteknoloji İnovasyon, Sanayide Dijital Teknolojiler, Uçan Araba Tasarım, Eğitim Teknolojileri, Robotaksi Binek Otonom, Tarım Teknolojileri ve Robotik Yarışmaları gibi 41 farklı teknoloji yarışması düzenlenecek. Festivalin resmi açılışı ise Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla saat 13.00'de yapıldı.

Haberin Devamı

SELÇUK BAYRAKTAR'DAN AÇIKLAMA

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, İzmir Çiğli Havalimanı'nda kapılarını ziyaretçilerine açtı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST İzmir’in açılış konuşmasını yaptı.

Selçuk Bayraktar’ın konuşması şu şekilde:

“Kıymetli İzmirliler, desteğini esirgemeyen basın mensubu dostlarımız ve tam bağımsız Türkiye’nin geleceği olan sevgili gençler, kültürün beşiği İzmir’de TEKNOFEST’e hoş geldiniz.

Her biriniz bu toprakların tarihine, kültürüne ve geleceğine katkıda bulunan birer yıldızsınız. Sizleri burada görmekten dolayı büyük bir gurur ve mutluluk duyuyorum. İzmir sadece doğal güzellikleri ile değil aynı zamanda ulusal tarihimizdeki kritik önemi ile özeldir. İzmir kurtuluş savaşının zafere ulaştığı yerdir. Bu vesile ile bağımsızlık mücadelemizi zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi yad ediyorum.”

‘İŞTE MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ BUDUR’

Aselsan, Arçelik ve Baykar olarak geliştirdiğimiz solunum cihazları ile mazlumlara ve insanlığa nefes olmaya çalıştık. Dünya bırakın solunum cihazlarını parçalarının dahi satışını yasaklarken Türkiye hem kendi ihtiyacını karşıladı hem de binlerce cihazı ihraç etti. Bunun yanında medeniyetimizin değerlerinden aldığı ilhamla bir tek solunum cihazı olmayan ülkelere nefes almak için bu cihaza ihtiyaç duyan mağdurlara hibe etti. İşte insanlık için teknoloji, milli teknoloji hamlesi budur.

Haberin Devamı

Bilgi ile donanmak bize sadece teknik bir avantaj sağlamaz, hayatın gerçek anlamını da keşfetmenize yardımcı olur, değişim TEKNOFEST kuşağı ile dev bir dip dalgası olarak geliyor.

Teknoloji yarışmalarına başvuran gençlerimiz teknolojinin tüm sivil alanlarında bayrağı çok daha yükseğe taşıyacak. Türkiye araştırıyor, geliştiriyor, üretiyor ve her alanda kalkınıyor. Değişen dünyaya ruh verecek olan bizleriz.

TEKNOFEST’te el ele vererek fikirlerimizi, projelerimizi ve hayallerimizi paylaşarak daha yükseklere ulaşmamız mümkün. Gelin bu yeni günü birlik, beraberlik ve sevgi içinde kucaklayarak tüm insanlık için yarınları şekillendirelim.

TEKNOFEST gençlerimizin, umutlarını, hayallerini ve geleceğe dair tutkularını ortaya koyduğu bir dönüşüm rüzgarı. TEKNOFEST kuşağının ahlaki değerleri ve yenilikçi vizyonuyla tüm dünyaya örnek olacağına inanıyorum.

Haberin Devamı

TEKNFOEST paydaşları olarak her çalışmanızı destekçisiyiz. Her adımda yanınızdayız. TEKNOFEST’i hayata geçiren T3 Vakfı’ndaki ekip arkadaşlarıma gönüllülerimize, paydaşlarımıza, yarışmalara katılan genç kardeşlerime desteğini esirgemeyen aziz milletime teşekkür ediyorum.

‘TÜRKİYE YÜZYILINA SİZLER VE ESERLERİNİZ DAMGA VURACAK’

İzmir’in tarihi ve birleştirici gücüyle bir arada daha güçlüyüz. Cumhuriyetimizin 100. Yılında İstanbul ve Ankara’dan sonra TEKNOFEST İzmir vatanımıza milletimize hayırlı olsun. Son olarak genç kardeşlerim dünyaya Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına Türkiye yüzyılına sizler ve eserleriniz damga vuracak."

'TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU'

TEKNOFEST'te uçakların gösterilerini büyük ilgiyle izleyen ziyaretçiler, hatıra fotoğrafı çektiriyor.

TEKNOFEST'e Denizli'den geldiğini belirten İsrafil Adam, "Oldukça fazla kilometre yaptık ama değeceğini biliyorduk. Devletimiz ve mühendislerimizle gurur duyuyoruz. Bizim milletimiz kendine güvenince çok güzel şeyler başarıyor. Saat 04.00'te yola çıktık. Burada olduğumuz için mutluyuz" dedi.

Haberin Devamı

"BUNU YAŞAMAK FARKLI BİR DUYGU"

Yıllık iznini TEKNOFEST'e göre ayarladığına söyleyen Murat Aydın, "İlk kez TEKNOFEST'i canlı gözle, yerinde görüyorum. Çocuğuma da okuldan izin aldım. Bunu yaşamak çok farklı bir duygu. Bu ülkede yaşayan gençlerin bu ortamda bulunması gerekiyor. Konuşmakta zorlanıyorum. Tüylerim diken diken, gözyaşlarımı tutmakta zorlanıyorum" ifadelerini kullandı.

Çocuklarıyla birlikte TEKNOFEST'e gelenlerden Erkan Bostancıoğlu, "Mutluyuz. Çocuklar da çok heyecanlıydı. Yerli yapım hava araçlarını gördük. Çocuklarımız da gördü. İnşallah onlar da ileride böyle şeyler yapacaklar" diye konuştu.

Ziyaretçilerden Mehmet Akman ise "Kaçırmak istemedik ve erkenden geldik. Bunları hep haberlerde görüyorduk. Canlı gözle görmek heyecan verici. Ülkemizle gurur duyuyoruz. Dünyanın nadir ülkelerinden olduk. İlk gördüğümüz araçlar bizi yeterince tatmin etti ancak gezdikçe daha göreceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ise burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Türk milletinin bağımsızlık yürüyüşünde İzmir’in kurtuluşu önemli bir dönüm noktası. İzmir düşmana boyun eğmemiş ve baş kaldırmıştır.Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ise burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Türk milletinin bağımsızlık yürüyüşünde İzmir’in kurtuluşu önemli bir dönüm noktası. İzmir düşmana boyun eğmemiş ve baş kaldırmıştır.

Türk milletinin kodlarında esaret yoktur ve bu gerçek büyük taarruzla birlikte tüm dünyaya bir kez daha kanıtlanmıştır. 1922’de başlayan Büyük Taarruz hareketinde 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluşu bitti denilen Türk milletinin küllerinden doğuşunun nişanesi olmuştur.

Bugün Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım atarken Türkiye yeniden tarih sahnesindedir. Oyun kurucu ve söz sahibi kimliği ile bir dünya devletidir. Tarihin yüklediği misyon ve sorumlulukla yeniden bilimde ve teknolojide çığır açmaktadır.

Karaya, havaya, mavi sulara hatta uzaya Türk’ün damgası vuruluyor. Milletimizin kendisi için çizilen senaryoları attığı, Anadolu’nun özgüvenini yeniden kazandığı bir dönemdeyiz. Uğrayacak tek bir hayal kırıklığına dahi tahammülümüz yok.

Zor kararları ancak güçlü iradeler verir. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın ortaya koyduğu irade ile Türkiye yüzyılında milli teknoloji hamlesi yolculuğumuza devam ediyoruz.

Milli teknoloji hamlesi bu rüzgarı fırtınaya çevirecek. Milli teknoloji hamlesi küresel teknoloji tekellerine esaslı bir itirazdır. Savaş paradigmalarını değiştiren Türk SİHA’larıdır, Türkiye’nin otomobilidir.
Milli teknoloji hamlesi TEKNOFEST kuşağıdır. İşte heyecanını asla yitirmeyen Türk gençliği geleceğe umutla bakmayı sağlayan iradenin adımıdır. Hayalleri ile fikirleri ile projeleri ile kimilerinin gıpta, kimilerinin kıskançlıkla izlediği bir Türk gençliği geliyor.

‘DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN REKORA İMZA ATTIK’

Bu yıl 337 bin takım 1 milyon yarışmacı ile dünyada eşi benzeri olmayan rekora imza attık. İstanbul’da Ankara’da toplam 3.5 milyon ziyaretçimizi ağırladık.

Sizlerden beklentimiz büyük bizler sizlerle yol arkadaşı olmaktan iftihar ediyoruz. Geleceğin Türkiye’nin inşa ederken alın verine ihtiyacımız var. Savunma sanayiinde büyük atılımı nasıl gerçekleştirdiysek TEKNOFEST’te görüyoruz, iklimden sağlığa, turizmden engelsiz yaşama tüm alanlarda sizlerin kuracağı girişimler büyük başarılar atmamıza vesile olacak.

Sevgili gençler unutmayın, bizim bu topraklara borcumuz var. Bağımsızlığından tarih boyunca ödün vermeyen Türk milletine borcumuz var. TEKNOFEST İzmir’in şehrimize, ülkemize, insanlığa hayırlı olmasını temenni ediyorum, kalın sağlıcakla."

İzmir'de TEKNOFEST heyecanı! Çevre illerden akın ettiler