Gündem Kabine toplanıyor Meclis'te iş başı

Kabine toplanıyor Meclis'te iş başı

Paylaş
Kabine toplanıyor Meclis'te iş başı

TBMM, 31 Mart Yerel Seçimleri nedeniyle verilen yaklaşık 1.5 aylık aranın ardından bugün yeniden toplanıyor. Seçim sonrası ilk kabine toplantısı da bugün gerçekleşecek. Kabine gündeminde ekonomideki son durum, öğretmen atamaları, İran-İsrail gerilimi ve Gazze var.

TBMM Genel Kurulu, 31 Mart Yerel Seçimleri nedeniyle, 2 Nisan’a kadar çalışmalarına 1 ay ara vermişti. Ancak seçim sonuçlarına yoğun itiraz başvuruları gerekçesiyle vekiller Ankara’ya dönememiş ve başkanlık divanı oluşturulamadığı için TBMM toplanamamıştı. Bayram tatilinin de başlamasıyla seçim için verilen ara 16 Nisan’a kadar uzamıştı. TBMM 1.5 aylık ara sonrası yeniden işbaşı yaptı. Bugün ve yarın partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

ENERJİ DÜZENLEMESİ

Genel Kurul’da bu hafta enerji alanında düzenlemeler içeren teklif ele alınacak. Teklif, Türkiye’nin çıkaracağı doğal gazın sıvılaştırılarak yurt dışına satışını da içeriyor. Ruhsatsız silah kullanımını önlemeye, birinci sınıf emniyet müdürlerinin emeklilik yaşını 65’e çıkarmaya ve evlenen kadınların eşlerinin soyadını taşıma zorunluluğunun kaldırılmasına yönelik çalışma ile 9. Yargı Paketi de TBMM gündeminde.

MASADAKİ KONULAR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısında ele alınacak öncelikli konuların şunlar olması bekleniyor:

* İl il seçim sonuçlarının değerlendirilmesi.
* İsrail ve İran arasındaki gerilim ve Türkiye’nin atacağı adımlar.
* Gazze’deki son durum ve Türkiye’nin insani yardım planları.
* Terörle mücadele çalışmaları.
* Enflasyonla mücadele ve ekonomide durum değerlendirmesi.
* 20 bin öğretmen ataması ile 3600 ek gösterge konusu.

Haberin Devamı