Gündem Kahramanmaraş'ta 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha!

Kahramanmaraş'ta 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha!

Paylaş
Kahramanmaraş'ta 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha!

Kahramanmaraş'ta sabah meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar, 'Her ikisi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler' dedi ve artçı sarsıntılara karşı uyardı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem 10 kenti vurmuştu. Kurtarma çalışmalarının sürdüğü sırada bir deprem daha meydana geldi. AFAD, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 7.6 şiddetinde yeni bir deprem olduğunu açıkladı. O anlar canlı yayında kameralara anbean yansıdı. Deprem Diyarbakır, Şanlıurfa, Ankara, Adana ve Malatya'da da hissedildi. 

Haberin Devamı

KAHRAMANMARAŞ'TA BİR DEPREM DAHA

Kahramanmaraş’ta bu sabah meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde başka bir deprem meydana geldi.

Türkiye'nin Doğu, Güneydoğu, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde hissedilen, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntıların sürdüğü bölgede bu kez de 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 13.24’te olan depremin merkez üssünü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi, derinliğini ise 7.6 olarak açıkladı. Depremde yeni yıkımların olabileceği değerlendirilerek bölgede arama tarama çalışması başlatıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 7.5, merkez üssünü ise Ekinözü ilçesi Gözpınar Mahallesi olarak saptadı.

Haberin Devamı

"HER İKİSİ BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ DEPREMLER"

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar, "Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde bir başka deprem meydana geldi. Her ikisi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler." dedi.

Tatar, Kahramanmaraş ile ilgili açıklamasında, 'Bölgede ciddi bir deprem aktivitesi var. 6,5- 6,7 büyüklüklere kadar artçı sarsıntılar devam edecektir.' ifadelerini kullandı.

Öte yandan saat 13.35'te Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde de 5.6 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. AFAD, depremin derinliğini 6.85 km olarak paylaştı.

 DHA MUHABİRİ YAYINDAYKEN DEPREM OLDU

DHA muhabiri Ali Leylak, CNN Türk yayınında Şanlıurfa'daki depreme ilişkin bilgileri aktardığı sırada bir sarsıntı meydana geldi. Deprem anında yayını sürdüren Leylak, "Şu an bir sarsıntı oldu. Vatandaşlar koşmaya başladı. Ciddi bir sıkıntı oldu. Deprem sırasında vinç düşecek..." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'da 7.6 büyüklüğünde yeni bir deprem daha yaşandı Şanlıurfa'da canlı yayın sırasında çok şiddetli bir deprem yaşandı. Deprem Ankara, Adana, Malatya'da hissedildi. Ardından saat 13.24'te Kahramanmaraş'ta 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

Sarsıntı sonrası bölgedeki bilgileri aktarmaya devam eden Leylak, "Bölgede çok şiddetli bir sarsıntı meydana geldi. Vatandaşlar kendilerini korumaya çalıştı. Burada şu anda bir panik havası yaşanıyor. Yağmur altında çalışmalar sürüyor. Vatandaşlar binalara yaklaşmamaları yönünde uyarılıyor. Çöken binalarda kalan vatandaşları kurtarmak için çalışmalar sürüyor." dedi.

Haberin Devamı