Gündem Kanseri yendi konser verdi

Kanseri yendi konser verdi

Paylaş
Kanseri yendi konser verdi

2021 yılında yakalandığı kanser sonrası yumurtalıkları alınan, kemoterapi gören ve 1.5 yıl mücadele veren Antalya Devlet Senfoni Orkestrası keman sanatçısı Melike Demirel, hastalığı yendi. Demirel, tedavi gördüğü hastanede kanser hastalarına moral konseri verdi.

Annesini üç kez tekrarlayan yumurtalık kanserinden kaybeden Melike Demirel'in korktuğu başına geldi. Karın ağrısı, şişkinlik, kabızlık ve iştahsızlık gibi şikayetlerin iki ay kadar sürmesi üzerine doktora gitti. Sağ yumurtalığını kaplayan büyük bir tümör tespit edildi. Yayılmasını önlemek için hemen ameliyata alındı. Sağ yumurtalığı tümörle birlikte temizlendi ve kemoterapi süreci başladı.

Haberin Devamı

YAŞADIKLARINI ANLATTI

Demirel o süreci; "Dört kür yatarak kemoterapi aldım. Beş gün aralıksız şekilde alıyordum. Son derece yorucu, vücut direncinin çok düştüğü, mikroplara açık olunan bir süreç. Saçlarınızı kaybetmekse işin en can sıkıcı yanı. Kadınlar için yıkıcı. Cildim bozuldu. Müdahale ettim daha da kötü oldu, çünkü vücut kendini yenileyemiyor" diye anlattı. Demirel'in diğer yumurtalığı da her ihtimale karşı alındı.

KANSERE YENİLMEDİM

Ancak ileride çocuk sahibi olma olasılığına karşı yumurtaları donduruldu. O dönemde, hastaneyi evi gibi kullanan ve diğer kadın hastalarla yakınlaşan sanatçı, iyileşmesinin ardından 8 Mayıs Yumurtalık Kanseri Farkındalık Günü’nde arkadaşlarıyla, kanser hastalarına moral için konser düzenledi. "Annemi kanserden kaybettim ama ben kansere yenilmedim" dedi.

Haberin Devamı

 

Melike Demirel, kanser hastalarına unutulmaz bir keman dinletisi sundu.

Kanseri yenen Demirel, tedavi gördüğü hastanede moral konseri gerçekleştirdi