Gündem Kedi Eros'u vahşice katleden İbrahim Keloğlan için karar! Katilin ifadesi pes dedirtti

Kedi Eros'u vahşice katleden İbrahim Keloğlan için karar! Katilin ifadesi pes dedirtti

Paylaş
Kedi Eros'u vahşice katleden İbrahim Keloğlan için karar! Katilin ifadesi pes dedirtti

İstanbul Başakşehir’de Eros isimli kediyi vahşice öldüren İbrahim Keloğlan'ın yargılandığı dava Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. İbrahim Keloğlan ifadesinde, "Kendimi kaybettim. Ben ve eşim insan içine çıkamayacak hale geldi" dedi. Mahkeme, Keloğlan'a 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Başakşehir'de yılbaşı gecesi Eros isimli kediyi asansörde sıkıştırıp tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan'a verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının üst mahkemece bozulmasının ardından yeniden yargılama bugün başladı. Duruşma için hayvanseverler adliyeye akın etti.

Haberin Devamı

Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya taraf avukatlarının yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba da katıldı. Duruşma salonuna alınmayan onlarca hayvansever duruşmanın olduğu koridorda izdiham oluşturdu. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri almasına rağmen mahkeme salonunun kapısının yumruklarla zorlanmasının ardından duruşma büyük salona alındı.

Hayvanseverler ‘Katil İbrahim ve Eros için adalet’ sloganları attı.

KEDİ KATİLİNİN İFADESİ: KENDİMİ KAYBETTİM

İbrahim Keloğlan, ifadesinde "Kendimi kaybettim. Ben ve eşim insan içine çıkamayacak hale geldi" dedi.

 

CNN TÜRK muhabiri duruşmadaki gelişmeleri canlı yayında aktardı:

"Çok ilginç bir savunma yaptı İbrahim Keloğlan. İbrahim Keloğlan şu ifadeleri kullandı; 'Ben çok pişman oldum. Dağlara gidip kedilere köpeklere mama dağıtıyorum. Psikolojik destek almaya başlayacağım. Olay anından önce cinnet geçirmiştim, eşimle sorunlarımız vardı. O yüzden olayı gerçekleştirdim. Ailem, eşim, ben hedef alınıyoruz, korkuyoruz. Çok pişmanım. Hakkımda söylenen iftiralara da katılmıyorum.' Sanık avukatı da savunmasını yaptı, 'Müvekkilim de ben de hayvanseveriz' dedi.

Haberin Devamı

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu sözcüsü, kronometresini açarak, 'Ben sözlerime başlamamın üzerinde 4 dakika geçti. Sanık hala Eros'u tekmeliyordu' dedi."

 "HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA SEVK ETTİLER"

Videosunu paylaşanları suçlayan Keloğlan, “Benim görüntülerimi yayanlar halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiler. Ben öyle bir insan değilim" dedi.

İYİ HALDEN CEZA İNDİRİMİ

İstanbul Başakşehir'de Eros isimli kediyi vahşice öldüre İbrahim Keloğlan'a iyi hal indirimi ile 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi, sanığa yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

 

Kedi Eros'u vahşice katleden İbrahim Keloğlan'ın cezası belli oldu