Gündem Kira artışını kabul etmedi, hayatı zindana döndü! Ev sahibinin yaptıkları 'yok artık' dedirtti

Kira artışını kabul etmedi, hayatı zindana döndü! Ev sahibinin yaptıkları 'yok artık' dedirtti

Paylaş
Kira artışını kabul etmedi, hayatı zindana döndü! Ev sahibinin yaptıkları 'yok artık' dedirtti

Antalya'da oturduğu evden kontratı sebebiyle çıkmayı ve fahiş kira artışını reddeden ailenin hayatı ev sahibi tarafından adeta zindana döndürüldü. Ev sahibinin yaklaşık 2 hafta önce yaptıkları ise 'yok artık' dedirtti.

Emine Kara, biri kız biri erkek iki çocuğu ile yaklaşık bir yıl önce Antalya'nın Kepez ilçesinde kiraya çıktı. 3 yıllık kontrat yapan Kara ve ev sahibi kira ücretini 1000 lira olarak belirledi. Yeni evinde yaşamaya başlayan Kara ve ailesinin buradaki ilk sene sorunsuz yaşadılar.

Haberin Devamı

EV SAHİBİ HAYATI ZİNDAN ETTİ

Kara ailesi, yeni evlerinde geçirdikleri 1 yılın ardından ev sahibinden gelen istek ile şoke oldular. Ev sahibi, başlangıçta 3 yıllık bir kontrat yapmış olsa da Kara ailesinden kiraya zam yapmasını istiyordu. Buna sebep olarak ise ülke genelinde konut fiyatlarının rekor seviyesine gelmesi ve enflasyonu gösteriyordu.

Emine Kara ve çocukları, evi kiralarken 3 yıllık bir kontrat yaptıklarını ve kira bedelini orada belirttiklerini söyleyerek ev sahibinin bu isteğini reddetti. Bunun üzerine ev sahibi Kara ailesinin evden çıkmasını istedi. Başka insanlara daha yüksek bedelle kiraya vereceğini söyleyen ev sahibinin bu isteği de aile tarafından reddedildi.

"EŞYALARINIZI SOKAĞA ATACAĞIM"

Haberin Devamı

Kirada artışın makul bir şekilde artmasını talep eden ailenin isteği ise ev sahibi tarafından reddedildi. Bunun üzerine başka yollar aramaya başlayan ev sahibi, adeta Kara ailesine hayatı zindan etmeye başladı. Aileyi sık sık rahatsız ettiği söylenen ev sahibi iddiaya göre, 'Eşyalarınızı sokağa atacağım' diyerek Kara'yı tehdit ediyordu.

Kira artışını kabul etmedi, hayatı zindana döndü Antalya'da oturduğu evden kontratı sebebiyle çıkmayı ve fahiş kira artışını reddeden ailenin hayatı ev sahibi tarafından adeta zindana döndürüldü. Ev sahibinin yaklaşık 2 hafta önce yaptıkları ise 'yok artık' dedirtti.

Ev sahibi, Kara ailesin oturduğu ve ortak abonelikle kullanılan dairenin suyunu, vanaya kör tapa takarak kesti. Yaklaşık 2 haftadır bu şekilde hayatını sürdürmeye çalışan Emine Kara, yaşadıklarını şöyle anlattı:

Evi kiralarken 3 senelik sözleşme yaptık. Ev sahibim evden çıkmam için bana baskı yapmaya başladı. Çıkmayacağımı söyleyince şimdi de suyumu kesti. 15 gündür evimde su akmıyor. Sular akmayınca akrabalarımın yanına gittim. Bana 'Eşyalarını sokağa atacağım' diye haber gönderdi. Tek bir abonelik vardı, aynı abonelik üzerinden kullanıyoruz.


BULAŞIKLAR KOMŞUDA, DUŞ AKRABADA...

Komşularının evlerinden su doldurduğu bidonlarla hayatlarını devam ettirmeye çalışan Kara, bulaşıklarını ise leğene döktüğü suyla yıkadığını belirtti.

Duş almak için akrabalarının evlerine giden Kara ailesi, ev sahibinin önce kendilerine evden çıkmak için süre verdiğini ardından ise kirayı 1000 liradan 7000 liraya çıkartmak istediğini söyledi.

İçme suyunu marketten almaya başladıklarını söyleyen Emine Kara, ev sahibi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Haberin Devamı