Gündem Koku filmi Türkiye’de gerçek oldu! 3 kadını güzel koktukları için öldürdü

Koku filmi Türkiye’de gerçek oldu! 3 kadını güzel koktukları için öldürdü

Paylaş
Koku filmi Türkiye’de gerçek oldu! 3 kadını güzel koktukları için öldürdü

ABD sinemasının en çarpıcı eserlerinden biri olan Koku filminin bir benzeri de Türkiye’de yaşandı. Hamdi Ayrı isimli seri katil, adeta Koku filminden çıkmış gibiydi. Filmde izlediğiniz karakter bir hikayeydi. 3 kadını canice katleden Hamdi Ayrı’nın öldürme sebebi ise kan dondurdu.

Barış SÖZAL / Posta.com.tr | Hamdi Ayrı, 3 gün arayla işlediği cinayetler Türkiye gündemine oturmuştu. Ayrı, bazen Çeşme bazen Bodrum'da garsonluk yaparak geçimini sağlıyor düzenli işlerde çalışmıyordu.

Haberin Devamı

Hamdi, 23 yaşına geldiğinde Çeşme'de garsonluk yaptığı sırada tanıştığı bir kadın onun hayatını değiştirdi. Hamdi, kadınla 2 yıl süren bir ilişki yaşadı fakat kadın onu para için kullanıyordu. Sonunda kadın Hamdi’yle olan ilişkisini sonlandırdı. Bu olaydan sonra Hamdi artık adeta başka birine dönüşmüştü.

İLİŞKİSİNDEN SONRA TAMAMEN DEĞİŞTİ

Kadınlardan nefret eder hale geldi ve ilk iş olarak Bodrum'da çalıştığı yerden 15-20 gün izin alarak İzmir’de oturan kardeşlerinin yanına gitti hiç kimse Hamdi de her zamankinden farklı bir davranış sezmedi. Seri katil Hamdi, tanımadığı masum kadınlardan nefret etmeye başlamıştı.

14 Nisan 2013’te Hamdi, ilk cinayet denemesini yapacaktı. 21 yaşında bir genç kız evine doğru yürüyordu evinin sokağına yaklaşırken arkasındaki adımların hızlandığını fark etti ve çok korktu. Hızlandı daha da hızlandı arkasındaki kişinin bir erkek olduğunu anladı.

Haberin Devamı

Cesaretini toplayan genç kız, arkasını döndüğünde Hamdi tam dibindeydi. Sonra Hamdi bıçağını çekti ve rastgele sallamaya başladı ve genç kız omzundan yaralandı ve baygınlık geçirerek olduğu yere yığıldı. Hastanede gözlerini açan genç kız hiçbir şey hatırlamıyordu. Aslında ne kadar ucuz atlattığını ne ile karşı karşıya olduklarını ne kendisi ne de İzmir polisi henüz bilmiyordu.

İLK CİNAYETİNİ KARDEŞİ HABER VERDİ

Bu olaydan tam 10 gün sonra, 24 Nisan’da sabaha karşı Hamdi tekrar gün yüzüne çıkmıştı. Saatler gece 00.30 sıralarıydı. Cadde üzerinde yürüyen kadın, arkasından sessizce yaklaşan kişiyi fark ettiğinde artık çok geçti ve masum kadını kafasından tek kurşunla vurarak öldürmüştü.

Hamdi'nin kardeşi aynı gece olaydan yarım saat sonra eve dönerken uğradığı bakkalda arka sokakta bir kadının öldürüldüğünü duymuştu, kardeşi eve vardığında Hamdi son derece rahat bir şekilde alkol alarak televizyon izliyordu ikili bir süre sohbet ettikten sonra kardeşi alt sokakta bir kadının öldürüldüğünü söylemişti hiçbir tedirginlik sergilemeyen Hamdi sadece nerede ve nasıl olduğunu sormuştu.

İZMİR’E KORKU SALAN ‘KOKU KATİLİ’

Haberin Devamı

Cinayetten birkaç gün sonra, gece yarısı yine ara sokakların birinde 27 yaşlarında bir kadın öldürülmüştü. Ancak katil bu kez bir iş yerinin güvenlik kamerasına yakalanmıştı. Kamera görüntülerinde yeşil montlu kot pantolonlu elinde siyah poşet olan birinin hızla bölgeden uzaklaştığı ve sık sık dönüp arkasını kontrol ettiği görülüyordu. Peş peşe yaşanan bu 2 cinayet sonrası İzmir halkı tam bir infial halindeydi, bir sonrakinin kendileri olması korkusuyla tedirginlik içindeydiler çünkü şehirlerinde bir seri katil vardı.

O sırada Hamdi, olaydan sonra yine son derece rahat bir şekilde evinin yolunu tutmuştu aynı gece Hamdi'nin kardeşi eve gelirken yine polisleri ve kalabalığı gördüğünü söylemişti, bu kez cinayet işlendiğini bilmiyordu eve gelip abisine yine polisleri gördüğünü anlatınca Hamdi, dünkü cinayetten dolayı olabileceğini söyledi. O sırada Hamdi de eşyalarını toplamaya başlamıştı izninin bittiğini ve Bodrum'a döneceğini söyleyerek evden ayrıldı.

Hamdi, artık öldürmenin keyfini aldığını düşündüğünden durmaya hiç niyeti yoktu. Basmane'de bir pansiyona yerleşen Hamdi, sıradaki kurbanını seçerken yine kaldığı yerden çok uzaklaşmamıştı. Tarihler bu sefer 26 Nisan 2013’tü. Sabah saat 05.30 sularında tarihi Kavaflar Çarşısı kavuk sade kapısı önünden bir el silah sesi yükseldi. Sesi duyan vatandaşlar olay yerine gittiklerinde aracın direksiyon koltuğunda transseksüel bir kadının cesedini buldular. Yapılan incelemede başından tek kurşunla vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Haberin Devamı

376 KİŞİLİK ÖZEL EKİP YAKALADI

İzmir'de 3 günde çok büyük bir ihtimalle aynı silahla işlenen üçüncü cinayetti yine katil istemeden ikinci cinayette olduğu gibi çevre dükkanların güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerini bırakmıştı. İzmir polise hemen teyakkuza geçti ve her 3 cinayetinde infaz şeklinde olması akıllara terör cinayetlerinde getirmişti. Dönemin Emniyet Müdürü seri katili yakalamaya kafasına koymuştu. 376 kişilik özel bir ekip kurdu. Çok geçmeden beklenen haber gelmişti, kurbanların çalınan telefonları zaten takipteydi. Katil, kurbanlardan Azra lakaplı transseksüel bireyin cep telefonunu yanına almış ve açmıştı.

Haberin Devamı

Bu sırada Hamdi, çoktan otobüs terminaline gitmiş Bodrum için bir bilet almış ve yola çıkmıştı. Her zamanki gibi son derece rahat bir şekilde yolunda ilerliyordu. Fakat polis ekipleri Hamdi’nin Bodrum’daki adresini belirlemişti.

Hamdi için özel bir ekip Bodrum'a gönderildi. Katil aynı gecenin sabahında kaldığı pansiyonda kıskıvrak yakalandı.

Katil Hamdi Ayrı ilk ifadesinde, kalabalıktan tanımadığı bir kadını gözüne takıldığını ve güzel kokulu olanların peşine düştüğünü söyledi. İşlediği cinayetleri kabul eden koku katili Hamdi Ayrı, çıkarıldığı mahkeme tarafından 3 kez ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı.

“MUTSUZLUK VE HAYAL KIRIKLIĞINDAN CİNAYET İŞLEYEBİLİRLER”

Seri katiller hakkında görüşünü aldığımız Uzman Klinik Psikolog Berk Karaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Bu şekilde cinayet işleyen kişilerin duygu ve dürtü yoğunlukları fazla olduğu için çok güzel kokan nesneler, çok güzel görünen uyaranları yoğun olan nesnelere karşı daha fazla ilgili olabilirler. Zevk, hoşlanma bunun gibi olumlu duygular ile olumsuz, birden tersine dönen öfke mutsuzluk ve hayal kırıklığı gibi duygular bir arada görünüp cinayet işleyebilirler. Bu seri katillerin küçüklüklerindeki travmatik olayı yaşadıkları nesnelerin, kişilerin bir uyarımı olabilir. Zıt duygular olabiliyor çok güzel koku gibi hissedip çok sevip ama reddedileceği aklına gelebilir, kendisinin kusurluluğu aklına gelebilir. Bu nedenle de öfkelenip cinayet işleyebilirler.