Gündem Komutanın torunu kahramanları arıyor

Komutanın torunu kahramanları arıyor

Paylaş
Komutanın torunu kahramanları arıyor

Nusrat mayın gemisi ve mürettebatı, Çanakkale Muharebelerinin 108’inci yılında anıldı. Nusrat mayın gemisinin komutanı Yüzbaşı İsmail Hakkı Bey'in torunu Cihat Gündoğdu, büyük zaferde pay sahibi olan 45 personeli olduğunu belirtip, sadece dokuz subay ve bir erin isminin tarih sayfalarında yerini aldığını anlatıyor.

Çanakkale’yi geçilmez kılarken işgal kuvvetlerinin İstanbul’a ulaşmasını engelleyen en önemli unsurlardan Nusrat mayın gemisi ve mürettebatı, Çanakkale Muharebelerinin 108’inci yılında anıldı. Nusrat’ın (Nusret) komutanı Yüzbaşı İsmail Hakkı Bey’in 3. kuşak torunu Kaptan Cihat Gündoğdu, Birinci Dünya Savaşı’nın kaderini değiştiren 26 mayını döken kahramanların tespit edilmesi için çalışıyor. Büyük zaferde pay sahibi olan Nusrat’ın 45 personeli olduğunu belirten Gündoğdu, sadece dokuz subay ve bir erin isminin tarih sayfalarında yerini aldığını anlatıyor.

Haberin Devamı

35 KAHRAMANIN ISMI BILINMIYOR

Cihat Gündoğdu “Gemi Komutanı Yüzbaşı İsmail Hakkı Bey, İkinci Komutan Giritli Yüzbaşı Hüseyin Bey, Baş Çarkçı Ön Yüzbaşı Ali Yaşar Bey, İkinci Çarkçı Beykozlu Yüzbaşı Ahmet Bey, Üçüncü Çarkçı Yüzbaşı Hasan Bey, Telsiz Subayı Mülazım Boyabatlı Hasan Bey, Elektrik Subayı Mülazım Abdullah Bey, Elektrik Subayı Mülazım Hasan Bey, Topçu Subayı Mülazım Kadir Bey ve Sıhhiye Eri Eyüp biliniyor. 35 eratın isimleri günümüze ulaşmadı” dedi.

Mayınlar güvertede böyle görüntülenmişti

MEZARINA GÖREVI YAZILDI

Sıhhıye Eri Eyüp’ün Çanakkale Çardak’taki mezarında Nusrat kahramanı olduğu yazıyor. Başçarkçı Ali Yaşar Denizalp daha sonra Kurtuluş Savaşı için Özbekler Tekkesi’nden Anadolu’ya silah kaçıran bir gönüllü olmuş. İkinci Çarkçı Beykozlu Yüzbaşı Ahmet Bey’in Bahriye Subayı oğlu Ali Duran, 24 Haziran 1941 tarihinde Refah gemisinde şehit oldu. Nusrat’ın sıhhiye eri Eyüp Albayrak ise 23 yaşındayken Nusrat’ta görevliydi. 1978’te öldü, mezarına Nusrat gemisindeki görevi yazıldı.

Haberin Devamı