Gündem Kovid-19'un yeni varyantı Türkiye'de görüldü mü? Bakan Koca merakları giderdi

Kovid-19'un yeni varyantı Türkiye'de görüldü mü? Bakan Koca merakları giderdi

Paylaş
Kovid-19'un yeni varyantı Türkiye'de görüldü mü? Bakan Koca merakları giderdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19'un yeni varyantının şu ana kadar Türkiye'de görülmediğini söyledi. Koca, "Asla kapandığımız dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu değil. Griple nasıl mücadele ediyorsak aynı şekilde olacak" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünyayı paniğe geçiren Kovid-19'un yeni varyantı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı
Kovid-19'un yeni varyantı Türkiye'de görüldü mü? Bakan Koca merakları giderdi

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları:

Ülkemizde bu ve benzeri bir varyant görülmedi.

Bu görülen varyantlar sakın bizi endişelendirmesin ve kapandığımız dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu değil. Hala Kovid görülüyor. Bu dönemde giderek mutasyonlarla, etkinliği daha da azalan bir varyant dönemi görüyoruz.

KIZAMIKTA SON DURUM

Kızamıkla ilgili yine dünyanın birçok ülkesinde özellikle göçlerin etkisiyle son dönemde vakaların arttığını biliyoruz. Korunmanın en etkili yolu aşı. Bununla ilgili herhangi bir tereddütümüz yok. Bütün vatandaşlarımızın evlatlarımızın evlatlarımız 9. ayda 12 ayda ve 4 yaşında olmaları son derece önemli.

Biz de kızamık 2-3 ay öncesine kadar azaldı. Ağırlık ilimiz İstanbul sonra Ankara sonra Gaziantep, Kocaeli ve Diyarbakır şekilde.

Haberin Devamı

Sahada yaygın aşılamayı hem mobil hem aile sağlığı merkezlerimizde aşılamayı sürdürüyoruz. Endişe edilecek bir durum yok. Giderek sayıların azaldığını kontrol altında olduğunu söyleyebilirim.

SAĞLIKTA ŞİDDET

Bir şiddet eylem planımızdan bahsetmiştim. Esaslarından bir tanesi güvenlik tedbirleri anlamında hastanelerimizde, sağlık kuruluşlarımızda İçişleri Bakanlığımızla çalışıyoruz. Bununla birlikte beyaz kodumuz var. Beyaz kodumuzla birlikte hukuki süreç başlıyor.