Gündem Marketlerimin raflarında binlerce çaydanlık vardı şimdi komşudan ödünç istiyoruz

Marketlerimin raflarında binlerce çaydanlık vardı şimdi komşudan ödünç istiyoruz

Paylaş
Marketlerimin raflarında binlerce çaydanlık vardı şimdi komşudan ödünç istiyoruz

İş insanı Mehmet Bulut'un depremden önce Hatay'da 23 marketi vardı. Bu marketlerden 20'si yıkıldı. Evi de yerle bir oldu. Şimdi bir çadırda ailesiyle birlikte yaşam savaşı veren Mehmet Bulut, "Eskiden kurduğumuz sofrada çatal koyacak yer kalmazdı. Şimdi yemek yiyecek çatal bile bulamıyoruz" dedi.

Mehmet Bulut, depremden önce Hatay'da 23 marketi olan sayılı iş insanlarından biriydi. 20 marketi yerle bir oldu. Çadırda eşi ve çocuklarıyla yaşamaya başlayan Mehmet Bulut depremden bir hafta önce ailesiyle yaptıkları kahvaltıda yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı: "Eşim sağ olsun harika bir masa hazırlamıştı. Biz sofraya oturduk. Oğlumu çağırdım 'Ton balığı yoksa gelmem' dedi. Sofrada çatal koyacak yer kalmazdı, şimdi bir çatal bulamıyoruz."

Haberin Devamı


 

600 ÇALIŞANIM VARDI

Depremin herkesi eşitlediğini söyleyen Mehmet Bulut, "Hepimiz aynı yerde aynı koşullarda yaşıyoruz. Benim marketlerimde binlerce çaydanlık varken şimdi çaydanlık bulunca hazine bulmuş gibi oluyoruz. Ayakta kalan marketlerimi halkımızın kullanımı için açtım. Benim gücüm ancak bu kadarına yetiyor. Devletimiz bize yardım elini uzattı ama biraz daha desteğe ihtiyacımız var. Benim 600 çalışanım vardı. Marketlerimizi yeniden açalım" dedi.

Hatay'ın en zenginlerindendi şimdi çadırda yaşıyor Deprem, yaş, statü, makam ayırt etmedi, milyonlarca kişinin hayatını kararttı. İş insanı Mehmet Bulanık, Hatay'ın en büyük zincir marketlerinin sahibiydi. 23 marketinden 20'si ve 8 evi yıkıldı. Şimdiyse çadırda yaşıyor. Bulanık, Hatay'ı ve çalışmayı bırakmayacaklarını söylüyor. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ve kameraman Alper Öztürk, Bulanık'a mikrofon uzattı, etkileyici hikayesini kayıt altına aldı.