Gündem Mehmet Ali Birand'ın ölümünün ardından...

Mehmet Ali Birand'ın ölümünün ardından...

Paylaş
Mehmet Ali Birand'ın ölümünün ardından...

Birand'ın vefatı ardından dostları, sevenleri duygularını şu sözlerle paylaştılar...


İRFAN ŞAHİN (Doğan TV Ceosu)

Haberin Devamı

"İyi bir gazeteci, iyi bir haberciyi ama herşeyden önemlisi iyi bir fikir adamını kaybettiğimize inanıyorum. Ben Birand’la 8 yıldır çalışıyorum. Onun kadar hayata tutkulu bağlanan, onun kadar mesleğine aşık çok az insan gördüm. Bizim her pazartesi saat 10’da toplantımız olurdu. Toplantının ortasında her hafta mutlaka girerdi. Onun içeriye girmesiyle birlikte, o toplantıdaki stres, o toplantıdaki.. Eğer konuştuğumuz kötü bir şey varsa, olu

HASAN CEMAL (Gazeteci - Yazar)

"Her şeyden önce gazeteci milletinin başı sağ olsun. Bir dostumu kaybettim. Çok iyi bir gazeteciyi kaybettim.Onca uzun dostluklarda her zaman, inişler çıkışlar olur. Fakat burada önemli olan Mehmet Ali’nin hakikaten çok büyük bir gazeteci olmasıydı. Biz bu gazetecilikle yaşadık hep. Kavgalarımız, eğlencelerimiz o gazetecilik çerçevesi içindeydi. Ve hep ilkleri bizim bu mesleğimizde yaptı. O sürekli atlatmayı severdi. Haber yapmak, hep haberin peşinde olmak, haberin olduğu yerde olmak...Ben Mehmet Ali’yi özellikle meslek hayatımda çok kıskandım. Benim meslek hayatım da 45 yıla geldi. Onunki biraz daha fazladır. Bir çok alanda hep ilki yapmıştır. Asker konusunda ilk kitabı yazan Gazeteci Mehmet Ali Birand’tır. Kürt meselesinde bir çok ilke imza atmıştır. Mesela 1988 yılında gidip, Öcalan ile gidip ilk röportajı yapan odur. Avrupa Birliği Türkiye ilişkilerinde ilk kitabı yazan yine ’O’dur. Türk gazeteciliğini ve televizyonunu uluslararası alana yayan bir boyut kazandıran ’O’ dur. Yeri kolay doldurulmayacak bir gazeteciydi."

Haberin Devamı

AYŞENUR ARSLAN (Medya Mahallesi programının yapımcısı ve sunucusu )

"Haberi eşi Cemre Birand 35 geçe gibi yanımıza inerek verdi. Dimdikti. Çünkü Birand ona da sinirlenirdi, ’ağlama Allah aşkına’ diye. Arslan Birand’ın son yazısında bugün Diyarbakır’da gerçekleşen mitingden söz ettiğini, sağ duyu çağrısı yaptığını belirten Arslan "Doğrusunu isterseniz ben kendi adıma, sırf mitingin sonucunu öğrenmek için Birand’ın gözünü açacağını ve soracağını düşünüyordum. Buna inanıyordum. Ama olmadı. Ama dimdik gitti" dedi.

Haberin Devamı

ALİ KIRCA (Show TV Haber Dairesi Başkanı )

37 yıllık arkadaşım Birand ile haberleri izlerken aynı şeyi yapardık. Onunda karşısında komşu ekranlar vardı. O bana bakardı göz ucu ile, ben ona bakardım göz ucu ile. Şimdi Kanal D ekranına bakıyorum göz ucuyla Birand yok. Haberleri sunmuyor

ERTUĞRUL ÖZKÖK (Gazeteci- Yazar)

'Herkesin başı sağ olsun başka söyleyecek bir şey yok.

FARUK BİLDİRİCİ (Gazeteci - Yazar)

Çok şaşkınım. Mehmet Ali Birand Türkiye'de televizyon haberciliğinde ve televizyonda yapılan araştırmacı gazetecilikte bir ekoldü. Bu ekol öğrenciler yetiştirdi ve televizyon haberciliğine damga vurdu. İnanıyorum ki Birand artık aramızda olmasa da onun öğrencileri o ekolü yaşatmaya devam edecek, Birand'ın her daim gülümseyen yüzünün silüeti maalesef Türkiye gerçekleriyle kararan haberlerimizin üzerinden hiç silinmeyecek.

AKİF BEKİ (Köşe Yazarı)

Ben de Türk medyasının başı sağ olsun diyorum şahsen de tanıdığım sevdiğim çok değerli bir meslektaşımızdı. Büyük üzüntü içindeyim. Çok uzun yıllar göz önünde yaşadı onun için, Birand’ın kişiliği en az benim kadar geniş kitlelerce de iyi bilinir. En aykırı fikirlere bile açık ama bunları sempati uyandıracak şekilde dile getirime yeteneğine sahip, son derece sıra dışı biriydi. Çok çok büyük emeği var.

AHMET HAKAN (Köşe Yazarı - TV Programcısı)

Türk medyası çok büyük bir değerini kaybetti. Çok renkli bir kişiliği vardı. Batılı gazetecilik anlayışıyla işini yapıyordu. Haber televizyonculuğunun öncülerinden bir tanesiydi. Başımız sağolsun..

MURAT YETKİN (Köşe Yazarı)

Daha çok genç yaştayken, Mehmet Ali Birand’ı izleyerek gazeteceliği öğrenmeye başladık. Gazeteciliğin standartlarını yükselten gerçek bin gazeteciydi. Biz genç gazeteciler için onun yaptıklarını yapmak çok önemliydi. 32. Gün programı ile gazetecilikte yeni bir ufuk açtı. Birand, sadece iyi bir gazeteci değil aynı zamanda iyi bir insandı. Onu, genç gazetecilerin önünü açan bir insan olarak tanıdık. Yıllarca onun yazılarını yayınlamaktan çok mutlu oldum şimdi ise yayınlayamayacağım için çok mutsuzum.

KEMAL ÖZTÜRK (AA Genel Müdürü )

Haberin Devamı

"Birand, gazetecilik ruhunu kaybetmeyen bir meslek büyüğümüzdü. Türk basınına değerler kazandırdı, güzel eserlere imza attı. Bir meslek büyüğümüzü kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Anadolu Ajansı çalışanları olarak Birand’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve meslektaşlarımıza başsağlığı dileriz."

Haberin Devamı

ATİLLA SERTEL (Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı)

"Hastalığına rağmen, son güne kadar Kanal D ana haber bülteniyle ekranda yer alan, gazetedeki yazılarını aksatmadan devam ettiren Mehmet Ali Birand’ın gazetecilik sevdası hepimize örnek olmuştur. Özellikle hazırlayıp sunduğu 32. Gün programı ile Türkiye’nin yakın tarihine ışık tutan haberlere imza atan Mehmet Ali Birand, Türk basınında önemli bir iz bırakmıştır. Meslek büyüğümüz Mehmet Ali Birand’a Allah’tan rahmet, ailesi, Kanal D çalışanları ve basın camiamıza başsağlığı dileriz."

>>> ÜNAL AYSAL: KABULLENEMİYORUM


startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer8711","8711","201301","8711-2.jpg");