Gündem Merdan Yanardağ için karar verildi

Merdan Yanardağ için karar verildi

Paylaş
Merdan Yanardağ için karar verildi

Savcılık, Merdan Yanardağ'ın 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 7,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Gazeteci Merdan Yanardağ, “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan tutuklandığı dava kapsamında ilk kez hakim karşısına çıktı. İlk duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan duruşma savcısı Yanardağ’ın, “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 1.5 yıldan 7.5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Savcı ayrıca tutukluluk halinin de devamına karar verilmesini istedi.

Haberin Devamı

Gazeteci Merdan Yanardağ 20 Haziran 2023 tarihinde bir televizyon programındaki açıklamaları nedeniyle “terör örgütü propagandası yapmak” ve “suçu ve suçluyu övme” suçlarından tutuklanmıştı. Hakkında dava açılan Yanardağ bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya tutuklu sanık Merdan Yanardağ avukatlarıyla birlikte katıldı. Yanardağ’a destek olmak CHP’li milletvekilleri Özgür Özel, Aylin Nazlıaka, Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da adliyeye geldi.

Savunmaların ardından esasa ilişkin mütalaasını açıklayan duruşma savcısı Merdan Yanardağ’ın, “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 1.5 yıldan 7.5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Savcı ayrıca tutukluluk halinin de devamına karar verilmesini istedi.

Haberin Devamı