Gündem MOSSAD’a MİT darbesi

MOSSAD’a MİT darbesi

Paylaş
MOSSAD’a MİT darbesi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Türkiye’de faaliyet gösterdiğini tespit ettiği 7 casusu teknik takibe aldı. Beşi yabancı uyruklu olan özel eğitimli casuslar, kıskıvrak yakalandı. Yeni operasyonun ipuçları 2022’de MOSSAD’a karşı yürütülen en büyük operasyonda gizliydi.

Cem Kerpiççiler- POSTA 2010’un Haziran’ında MİT, MOSSAD (İsrail Dış İstihbarat Servisi) ile imzaladığı HUMINT (İnsan İstihbaratı) protokolünü yürürlükten kaldırdı. Sene sonunda MOSSAD Ankara’daki irtibat ofisini kapattı. O tarihten bu yana MOSSAD mensupları Türkiye’de operasyonlarını yürütürken çok zorlanmaya başladı. 2020’den bu yana MİT’in İKK (İstihbarata Karşı Koyma) birimleri tarafından MOSSAD ajanları çeşitli operasyonlarda defalarca deşifre edildiler.

Haberin Devamı

SANAL MERKEZ KURULDU

2022’de MİT, MOSSAD’ın mobil uygulamalar üzerinden oluşturduğu çevrimiçi operasyon merkezini tespit etti. Bu sayede Türkiye’de faaliyet gösteren çok sayıda casus belirlendi. 28’i Türk vatandaşı, 31’i yabancı uyruklu toplam 59 kişi Türkiye’deki Filistinliler ile kurumlar ve kuruluşlar başta olmak üzere MOSSAD tarafından belirlenen hedeflere yönelik çalışma yürütüyordu. Bu ekip dedektifler ile taktik çalışanlar olarak ikiye ayrılıyordu.

54 KİŞİYE GÖZALTI

Dedektifler, bilgi toplama, keşif, fotoğraf/video kaydı, canlı takip, ve siber operasyonlar yürütme rollerini üstleniyordu. Şüphe çekmeyecek unsurlar ise internet sitesi kurma ve yönetme, internet haber gazetesi tasarlama, para transferi, takip, darp, yaralama, soygun ve gasp gibi işleri yürütüyordu. MİT’in başsavcılık ve polisle bu bilgileri paylaşmasının ardından 7 Aralık 2022’de gerçekleştirilen operasyonda 54 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

CASUSLAR İTİRAF ETTİ

2022’deki operasyondan yola çıkan MİT’in İstihbarata Karşı Koyma ajanları MOSSAD’ın teknik yöntemlerini belirledi. Ardından MOSSAD faaliyetleri aylarca adım adım takip edildi. Polisin düzenlediği siyasal ve askeri casusluk operasyonunda Ahmet Koray Özgürün, Alperen Erkut, Halid Alnebhen, Gizvan Amori, Nizar Saaddeddin, Muhammed Murii ve Khaled Nijim adlı 7 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler MOSSAD’a çalıştıklarını itiraf etti.