Gündem Muhammet 7 aydır kayıp! Korkunç iddia

Muhammet 7 aydır kayıp! Korkunç iddia

Paylaş
Muhammet 7 aydır kayıp! Korkunç iddia

Adana'da Muhammet Akan 7 aydır kayıp olarak aranırken, ailesi kan donduran bir iddia ortaya attı. Akan Ailesi, evlatlarının borcuna karşılık komşuları tarafından kaçırılıp öldürüldüğünü öne sürdü.

Adana Seyhan’da Muhammet Akan (25), iki sene önce arkadaşı A.B. (27) ile giyim mağazası açtı. İddiaya göre, işlerin kötüye gitmesi üzerine A.B., tefeciden para aldı. Muhammet Akan’ı boçlandıran A.B., parayı tefeciye ödemedi. Aralık 2022’de ise Akan için ailesi asker kınası düzenledi ve genç askere gönderildi. Anne-baba, 20 gün boyunca oğulları ile askerdeymiş gibi konuştu. 20 gün sonra A.B., Akan’ın ailesini arayıp, “Oğlunuz benim yanımda. Bana borcu var. Borcunu ödemeniz karşılığında onu bırakırım” dedi. Baba İsmail Akan (55), A.B.’ye 500 bin TL verdi. Eve geri dönen Muhammet Akan, ailesine hiçbir şey anlatmadı.

Haberin Devamı

4 MİLYON TL BORÇ İDDİASI

Akan, 8 Şubat 2023’de ortadan kayboldu. Kaybolduğu gün komşu M.Ç. (25), Akan’ın ortağı A.B. ve aileleri eve gidip, “Oğlunuzun bize 4 milyon TL borcu var. Tefeciden onun adına para çektik” dedi. Aile, Akan için kayıp başvurusunda bulundu. 3 Temmuz 2023’te polis, aileyi arayıp “Oğlunuz şu anda Adana Adliyesi’nde ifade veriyor” deyince İsmail ve Emine Akan çifti, hemen adliyeye gitti. Anne ve babanın bütün ısrarlarına rağmen Akan eve dönmeyi kabul etmeyip, “Borcum var. Antalya’da kalıyorum. Aralık ayında bedelli askerliğe gideceğim” dedi. Akan çifti, evlatlarını bırakıp eve döndü.

‘OĞLUMU ÇOK ÖZLEDİM’

Alan Ailesi’nin evine giden alacaklılar, ölüm tehditleri savurdu. O günden sonra ailesini hiç aramayan Akan’ın, bedelli askerliğe de gitmediği ortaya çıktı. Akan çifti, 7 aydır haber alamadıkları oğullarını, polisle birlikte her yerde arıyor. Anne Emine Akan, “Benim oğlum öldürüldüyse bir mezarı olsun. Gidip toprağıyla avunayım. Onu çok özledim. Hayatından endişe ediyorum” diye konuştu. Baba İsmail Akan ise “A.B., oğlumun asker kınasına geldi, eğlendi sonra da otobüsün önünü kesip oğlumu kaçırdı. Oğlumun hayatından endişe duyuyorum. Oğlumu borcuna karşılık öldürmüş olabilirler” dedi.

Haberin Devamı