Gündem Mutluluğun resmini sen çizeceksin

Mutluluğun resmini sen çizeceksin

Paylaş
Mutluluğun resmini sen çizeceksin

12 yaşındaki Taha'nın en büyük hayali ressam olmaktı. Depremde Adıyaman’daki evleri yıkıldı. Tüm ailesi öldü, Taha 58 saat sonra kurtarıldı. Enkazdan, iki bacağını ve sol kolunu kaybetmiş olarak çıktı ama hayata sımsıkı tutundu. Taha, "Tek kolla da olsa ressam olma hayalimi gerçekleştireceğim. Protezle de olsa yürüyeceğim" diyor.

Alev Gürsoy Cimin - Posta 12 yaşındaki Taha Karar ile ailesinin Adıyaman'da oturduğu apartman, depremde yerle bir oldu. Taha’nın annesi, babası ve 19 yaşındaki ağabeyi enkaz altında daha ilk saatlerde yaşamını yitirdi. Yatağının bazasına düşen Taha ise hayattaydı.

Haberin Devamı

Bacakları dev bir kolonun altında sıkışmıştı. Saatler saatleri kovaladı, bir süre baygın kalan küçük çocuk kendine geldiğinde bağırarak dua etmeye başladı.

İKİ GÖNÜLLÜ SESİNİ DUYDU

Taha'nın sesini, İstanbul'dan Adıyaman'a gönüllü giden Fatih Başkaya ve Oğuzhan Köroğlu adlı iki genç duydu. Hemen ekiplere haber verildi. Taha Karar, depremden 58 saat sonra enkazdan kurtarıldı ama durumu ağırdı. Tedavi için önce Diyarbakır'a, sonra İstanbul'a sevk edildi. İki hafta yaşam savaşı verdikten sonra hayata döndü. Doktorlar ne yazık ki Taha'nın iki bacağını ve bir kolunu kesmek zorunda kalmıştı.

AİLEM İÇİN YAŞAYACAĞIM

Taha şimdi yeniden hayata tutunmaya çalışıyor ve şöyle diyor:

"Kurtulduğum için çok sevinemiyorum ama ailem için yaşamaya devam edeceğim. Onlar benim mutlu olmamı isterdi. Bacaklarım olmasa da protezlerle yine yürüyebilecekmişim. Hayallerimi yarım bırakmayacağım yine ressmam olmak için çalışacağım. Resim çizmeye devam edeceğim. Başımızı sokacak bir evimiz olursa dayım ve yengem bana kendi çocukları gibi bakacak." 

Haberin Devamı