Gündem NATO Zirvesi başladı! Erdoğan dünya liderleriyle görüştü

NATO Zirvesi başladı! Erdoğan dünya liderleriyle görüştü

Paylaş
NATO Zirvesi başladı! Erdoğan dünya liderleriyle görüştü

Türkiye'nin İsveç'in üyeliğine yeşil ışık yakması NATO Zirvesi'ne damgasını vurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, oturum öncesinde liderlerle görüştü. Aile fotoğrafı çekilirken, ABD-İsrail formülünün sürpriz şekilde gündeme gelmesi bekleniyor. Liderlerin aile fotoğrafı çekilmesinin ardından NATO'nun ilk oturumu başladı.

NATO Liderler Zirvesi Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta bugün başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı İki gün sürecek zirveye İsveç, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Kore ve Japonya liderleri de iştirak edecek.

Haberin Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zirvenin gerçekleştirildiği LITEXPO Sergi ve Fuar Merkezi'ne geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler eşliğinde alana giriş yapan Erdoğan, burada Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile kısa sohbet etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MACRON İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zirve kapsamındaki temaslarının ilkini Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel MACRON ile gerçekleştirdi.

Liderler NATO zirvesi öncesi bir araya geldi.

Zirve’de İsveç'in NATO üyeliği, ittifakın yeni askeri planları ile Ukrayna-Rusya savaşındaki son durumun masaya yatırılacak.

 

Erdoğan, İngiltere Başbakanı Sunak ile görüştü

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, İNGİLTERE BAŞBAKANI RİSHİ SUNAK İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta gerçekleştirilen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında ikili görüşmelerini sürdürüyor. Zirvenin gerçekleştirildiği LITEXPO Sergi ve Fuar Merkezi'ne gelen Erdoğan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü. Erdoğan daha sonra İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile bir araya geldi.

Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden ile bugün gerçekleştireceği görüşmenin ise TSİ 18.00’de başlaması bekleniyor.

ERDOĞAN AİLE FOTOĞRAFINA KATILDI

NATO liderleri resmi karşılama töreninin ardından aile fotoğrafı çekimine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan fotoğraf çekiminde İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’in yanında yer aldı.

Devlet ve hükümet başkanları, aile fotoğrafının ardından zirvenin ilk oturumuna geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi’nde aile fotoğrafı çekimine katıldı

ERDOĞAN VE BİDEN'DAN İLK KARE

Cumhurbaşkanı Erdoğan fotoğraf çekimi sonrası ABD Başkanı Joe Biden ile kısa bir süre sohbet etti.


İSRAİL FORMÜLÜ GÜNDEME GELEBİLİR

Fransız haber ajansı AFP, NATO liderlerinin bir araya geldiği Litvanya'nın başkenti Vilnius'u Alman Patriot füze sistemleri ve Fransız savaş uçaklarının koruduğunu bildiriyor. Türkiye'nin İsveç'e yeşil ışık yakmasıyla zirvedeki ana gündemin artık yalnızca Ukrayna'nın geleceği olduğunu kaydeden AFP, Kiev yönetiminin hemen üye olmayı beklemese de net bir sinyal umduğunu aktarıyor.

Haberin Devamı

Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy'nin iki gün boyunca Vilnius'ta olacağını belirten AFP, Batılı ülkelerin Rus işgaline karşı Kiev yönetiminin zaferi için bütün gücüyle destek verdiğini ancak Ukrayna'nın ittifaka dahil edilmesine gelindiğinde ise üyeler arasında bir bölünmüşlük olduğunu kaydediyor.

ZELENSKİY VİLNİUS'A İNDİ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy kritik zirveye katılmak için Litvanya'nın başkenti Vilnius'a ulaştı. Zelenskiy önümüzdeki saatlerde liderlerle önemli temaslarda bulunacak.

ERDOĞAN-TRUDEAU GÖRÜŞMESİ SONLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile yaptığı görüşme sonrası 'NATO Zirvesi'ndeki ikili temaslarımıza Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeyle devam ettik. Ülkelerimiz için hayırlara vesile olsun' ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN, İTALYA BAŞBAKANI MELONİ İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi kapsamında geldiği Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile bir araya geldi.

Haberin Devamı
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, OLAF SCHOLZ İLE GÖRÜŞTÜ
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi kapsamında geldiği Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile görüştü.