Gündem Odası müze oldu

Odası müze oldu

Paylaş
Odası müze oldu

2018'de şehit düşen Uzman Çavuş Ali Akdoğan’ın annesi, oğlunun doğumundan vefatına kadar kullandığı eşyalarıyla bir anı odası oluşturdu. Akdoğan'ın mayına bastığı botlardan, bebeklik kıyafetlerine kadar eşyalarıyla dolu oda, minik ziyaretçilerle dolup taşıyor.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Ali Akdoğan’ın (28), İzmir Bayraklı’daki evi adeta müzeye çevrildi. Annesi Fatma Akdoğan, oğlunu kaybedişinin 40'ıncı günü odasına bir camekan yaptırdı. Oğlunun mayına bastığı botlardan tutun, kundağı, zıbını, çorapları, bebeklik giysilerini özenle yerleştirdi. Oda kısa sürede şehitin karneleri, askeri eşyaları, üniformaları, başarı belge ve fotoğraflarıyla dolu müzeye dönüştü.

Haberin Devamı

HERKES MERAK EDİYOR

Duyanlar eve gelmeye başladı. Ziyaretçiler geldikçe mutlu olan anne Akdoğan "5 yaşındaki çocuklar, lise öğrencileri, veliler geliyor. Onlar geldikçe üzüntüm hafifliyor" diyor. Ses sitemiyle sürekli Kur’an okunan odada zamanını geçiren anne Fatma Akdoğan, "Onun kokusunu, hasretini eşyalarıyla gideriyorum. Gelen ziyaretçilere oğlumu anlatıyorum, benin için gurur kaynağı oluyor" diye konuşuyor.