Gündem Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde 6 asker şehit oldu, 16 terörist etkisiz hale getirildi

Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde 6 asker şehit oldu, 16 terörist etkisiz hale getirildi

Paylaş
Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde 6 asker şehit oldu, 16 terörist etkisiz hale getirildi

Türkiye, Irak’ın kuzeyinde şehit olan askerlerine ağlarken bir acı haber daha geldi. Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 6 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 6 askerin şehit olduğu, 1 askerin yaralandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, dün yaşanan çatışmalara ilişkin “Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 6 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Çatışmada ilk belirlemelere göre 13 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede temas devam etmektedir. Belirlenen hedeflere yönelik ani hava harekatları da icra edilmektedir” denildi. Açıklamada, şehitlere Allah’tan rahmet, aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralılara acil şifa dilekleri iletildi. Açıklamada, “Pençe- Kilit Harekatı bölgesinde kahraman silah arkadaşlarımızı şehit eden teröristlere yönelik operasyonlarımız etkili şekilde sürüyor. Mehmetçiklerimizin bölgede etkisiz hale getirdiği terörist sayısı 16ya yükseldi. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

EVLERE ATEŞ DÜŞTÜ

Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan’ın (25) acı haberi, Yozgat’taki ailesine ulaştı. Anne Esengül ve baba Sedat Arslan’ı askeri yetkililer teskin etti. Şehidin evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan’ın (22) Elazığ Güney Kent Mahallesi’nde ikamet eden ailesine de şehadet haberi verildi. Şehit babası Mehmet Aslan, sosyal medya üzerinden oğlunun da aralarında olduğu altı şehidin ismini paylaşarak, “Oğlum şehit oldu ne mutlu bana” ifadelerini kullandı.

Ağrı nüfusuna kayıtlı olan şehit Piyade Sözleşmeli Er Enes Budak’ın (22) Manisa’daki ailesine de acı haber ulaştı. Şehit Budak’ın babası ile aynı ismi paylaşan annesi İkram Budak’ın 2 yıl önce hayatını kaybettiği öğrenildi. Şehit Budak’ın sosyal medyadaki son paylaşımında “Cesaret dağında korku rüzgarı esmez aslanlar gibi yaşayın” yazarak fotoğraflarına yer verdiği görüldü.

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz’ın (24) Çorum’daki annesi Meryem babası Ramazan Yılmaz’a şehadet haberi verildi. Şehit Yılmaz’ın naaşının ailesinin kararıyla memleketi Kırıkkale’de toprağa verileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Şanlıurfalı şehit Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem’in acı haberi de Gaziantep’te yaşayan ailesine verildi. Şehidin babası Mehmet (60) ile annesi Ayişe İyem (71) ve 8 kardeşi, acı haberle gözyaşlarına boğuldu.

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar’ın ise Mardin’deki aile evine ateş düştü.

O MAĞARALARA TEK TEK GİRİLECEK

TSK’nın Irak’ın kuzeyinde 100’den fazla askeri üssü bulunuyor. Operasyonlar havadan ve karadan hız kesmeden sürerken dün beş ayrı bölgede çatışma çıktığı, sadece Zap-Metina bölgesinde 6 askerin şehit olduğu ifade ediliyor. Üst üste iki gün şehit verilen çatışmalar Irak’ın kuzeyinde Hakurk ve Zap-Metina olarak iki ayrı bölgede gerçekleşirken, olumsuz hava şartlarının belirleyici olduğunun da altı çiziliyor. MSB kaynakları, bölgede zorlukla varlık gösteren terör örgütünün yoğun yağış ve sis nedeniyle azalan görüş şartlarından faydalanarak, üs bölgeleri ve emniyet unsurlarına sızma girişimini artırdığını değerlendiriyor. Saldırılara olumsuz hava koşullarına rağmen sert şekilde karşılık verildiği, harekatların şehitlerin sorumlusu teröristlerin kullandıkları mağaralardan tek tek temizleninceye kadar devam edeceği bildirildi.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Haberin Devamı

ÇİFTE HAREKATLA BEDEL ÖDETİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 29 hedefi imha etti. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek Irak ve Suriye kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak-Suriye kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 23 Aralık 2023 saat 22.00’da hava harekâtları icra edilmiş, icra edilen hava harekâtları ile Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, petrol tesisleri ve depolardan oluşan toplam 29 hedef imha edilmiştir.”

Haberin Devamı

‘HESABI MİSLİYLE SORULDU’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, şehit askerler için sosyal medyada taziye mesajı yayınladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, askerlere rahmet ailelerine baş sağlığı dileklerini vurgulayarak, “Bölücü alçaklardan döktükleri kanın hesabı misliyle sorulmuştur ve sorulmaktadır. Terörü kaynağında kurutma stratejimizi uygulamayı son terörist de bertaraf edilene kadar kararlılıkla sürdüreceğiz. Türkiye, ne pahasına olursa olsun Irak’ın veya Suriye’nin kuzeyinde bir terör yapılanmasına müsaade etmeyecektir. Emperyalistlere taşeronluk yapan kiralık katil sürüleriyle mücadelemizden kesinlikle geri adım atmayacağız. Hem eli kanlı caniler hem de bölücü örgüte destek verenler bölgemizin geleceğinde teröre yer olmadığını er ya da geç anlayacaklardır. Allah kahraman askerlerimizi muzaffer eylesin” ifadelerini kaydetti.

Emine Erdoğan da “Art arda gelen acı haberler yüreğimizi dağladı… Şehit olan Mehmetçiklerimize Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı askerimize acil şifa diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

‘BİR KEZ DAHA KAHROLDUK’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Aldığımız acı haberin ardından bir kez daha kahrolduk. Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde, PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan altı askerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: “Öfkemiz acımız kadar büyüktür. Bu şerefsizlerin kökünü her yerden kazımak mukaddes ve mukadder bir görevdir. Aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmetler, yaralılarımıza şifa niyaz ediyor; kederli ailelerinin, milletimizin, silah arkadaşlarının, hülasa hepimizin başı sağ olsun diyorum. Hiç kimse endişe etmesin, şehitlerimizin dökülen kanları yerde kalmayacak, terörizmle mücadele sonuna kadar devam edecektir.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: “85 milyon Türk milleti olarak yaralıyız ama yaramızı deşmeye çalışan hainlerin heveslerini kursaklarında bırakmaya da kararlıyız. Duyması gereken kim varsa duysun, varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene.

"TÜRKİYE KAHRAMAN ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR"

Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Harekat bölgesinde önceki akşam sızma girişiminde bulunan PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen altı kahraman asker tüm ülkeyi yasa boğdu.

Türkiye şehit acısı yaşanırken fiziki şartlarıyla haberlere konu olan Şehit Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca’nın (23) Tokat’ın Almus ilçesi Ormandibi köyündeki baba evi devlet tarafından yeniden inşa edilecek.

Altı şehidin kimliğini Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler duyurdu. Güler, sosyal medya hesabından, “Piyade Teğmen Ramazan Günay, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan, Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı, Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca, Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu ve Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın. Kahraman silah arkadaşlarımız 22 Aralık 2023 tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabırlar dilerim” dedi.

Bekar olduğu öğrenilen Şehit Piyade Teğmen Ramazan Günay’ın (24) acı haberi, İzmir’in Buca ilçesi Hürriyet Mahallesi’nde oturan annesi Firdes ve babası Ahmet Günay’a sağlık ekipleri eşliğinde askeri yetkililerce verildi. Şehit Günay’ın cenazesinin memleketi Afyonkarahisar’da toprağa verileceği öğrenildi. Şehit Sözleşmeli Piyade Er Çağatay Erenoğlu’nun aile evi Sinop’un Boyabat ilçesi Yeşilyurt köyü de yasa büründü. Erenoğlu’nun 2022’de Kuzey Irak’ta girdiği bir çatışmadan yaralı olarak kurtulduğu, tedavisi biter bitmez de yeniden görevine döndüğü belirtildi.

TAZİYEYE KOŞTULAR

Şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan’ın (32) acı haberi, Denizli’de yaşayan annesi Rabia ve babası Ali Serinkan ve 2 çocuk annesi eşi Çilem Serinkan’a yetkililer tarafından verildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri her iki bölgeye de Türk bayrakları asarken, acı haberi duyanlar, taziyeye koştu. Şehit Serinkan’ın ağabeyi Hüseyin Serinkan’ın da 2016’da Suriye’de teröristlerle çıkan çatışmada gazi olduğu öğrenildi. Şehidin eşi Çilem Serinkan’ın ağabeyi Ömer Bakır, “Bu ülkede bir Mehmet gider binlerce Mehmet gelir. Şunu unutmasınlar ki bu ülke 200 yıldır bölünmedi ve bu ülkeyi bölemezler” dedi.

‘ŞEHİT OLURSAM PAYLAŞIN’

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın’ın (22) Malatya’da yaşayan ailesi de haberi gece aldı. Dört kardeşin en küçüğü olan Taşkın’ın annesi ve babasının 4 gün önce umreye gittiği öğrenildi. Şehit Taşkın’ın geçen yıl göreve başladığı ve bir kardeşinin de TSK’de görevli olduğu öğrenildi. Taşkın’ın (22) sosyal medyada “Şehit olursam bu videoyu da paylaşın” diyerek yer aldığı görüntü de ortaya çıktı.

BABA EVİNİ DEVLET YAPACAK

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca’nın (23) acı haberi, Tokat’tayaşayan ailesine ulaştı. Zahide ve Ahmet Karaca çiftinin 4. çocuğu olan Karaca’nın sosyal medya profilinde, “Her şey vatan için, can için, canan için, göz kırpmaz can veririz bir avuç toprak için” dediği görüldü. Karaca’nın baba evi Aile Bakanlığı tarafından yeniden yaptırılacak.

‘KIZIM KİME BABA DİYECEK?’

Şehit Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı’nın (31) acı haberi, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşayan eşi Seda Yazıcı (31) ve annesi Miyase Yazıcı ile üç kardeşine ulaştı.Şehit Yazıcı’nın 11 kardeşten 9’uncusu olduğu öğrenilirken, 4 ay önce evlendiği ve eşinin 3 aylık hamile olduğu belirtildi. Aileye dün de Kaymakam Yapıcı, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü taziyelerini iletti. Şehidin bugün Gümüşhane’nin Şiran ilçesi Telme köyünde toprağa verileceği belirtildi. Aile tören için yola çıkarken dört aylık hamile eşi Seda Yazıcı’nın evin içinden, “Benim kızım babasız kaldı. Kime baba diyecek benim kızım? Ne diyeceğim, ‘Baban toprak oldu mu?’ diyeceğim ben ona. Nasıl açıklayacağım anne” sözleri duyuldu.