Gündem Polisin misafirleri

Polisin misafirleri

Paylaş
Polisin misafirleri

Balyoz soruşturmasında gözaltına alınan iki emekli kuvvet komutanı Fırtına ve Örnek'in İstanbul Emniyeti'ndeki misafirliği dün de sürdü

GÖZALTINDA 22 KİŞİ KALDI

Haberin Devamı

Balyoz’ adlı darbe planı iddiaları kapsamında gözaltına alınan 49 kişiden 11’i emekli, 9’u muvazzaf 20 subay dün adliyeye sevkedildi. 4’ü emekli general, 3’ü emekli albay 7 şüpheli önceki gece “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” suçundan tutuklandığı için gözaltında 22 zanlı kaldı.

Yanlızca Cumhuriyet Başsavcısı veya Başsavcı Vekili tarafından sorgulanabilecek olan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ile eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek dün de İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutuldu.

‘NİYE TUTUYORLAR?’

İbrahim Fırtına’nın avukatı Atilla Hekimoğlu, “Müvekkilimin ifadesini polisler alamaz. Buna rağmen İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına tutulmasının gereğini anlayabilmiş değiliz. Bu hukuksuzluğa dikkat çekmek istiyoruz” diye konuştu. Eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Ergin Saygun da dün adliyeye sevkedilmeyen şüpheliler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

‘TEK BİR DELİL YOK’

Tuklananlardan emekli Kurmay Albay Ümit Özcan’ın avukatı Bülent Kılıç, “2002 yılından kalma bir isim çizelgesi var. Kimin tarafından konulduğu, kimin bilgisayarından çıktığı belli olmayan bir belge. Aynı belgeyle ilgili olarak bazı kişiler serbest kaldı. Dosyada bir tek delil yok. Maalesef tutuklama kararı verdiler” dedi.

Tutuklanan muvazzaf Tümamiral Cem Ramazan Gürdeniz’in avukatı Şule Nazlıoğlu Erol da, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahakemesi’ne başvurarak tutuklamaya itiraz etti. Sabah saatlerinde de gözaltında bulunanların tutulduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde hareketli saatler başladı.

20 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

İlk olarak muvazzaf ardından da emekli subaylar adliyeye getirildi. Emekli Tümgeneral İzzet Ocak ile emekli albaylar Emin Küçükkılıç, Suat Aydın ve Musa İstek özel yetkili Cumhuriyet savcıları Birol Bayraktar, Mehmet Berk ve Ali Haydar tarafından ifadeye alındı.

Saat 11.30 sıralarında ise eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Ali Feyyaz Öğütçü savcılığa getirildi. Öğleden sonra da emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, emekli Tuğgeneral Gaffur Aksu, emekli Tuğgeneral Baki Aydoğan, emekli albaylar Yusuf Ziya Toker, Kubilay Aktaş ve Mustafa Çalış adliyeye girdi.

Haberin Devamı

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Savcılıktaki sorguları tamamlananlardan emekli Kurmay Albay Emin Küçükkılıç, emekli Kurmay Albay Suat Aydın, emekli Tuğgeneral İzzet Ocak, Koramiral Ali Feyyaz Öğütçü ve 1 muvazzaf subay tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Emin Küçükkılıç, Suat Aydın, İzzet Ocak, Ali Feyyaz Öğütçü ve 1 muvazzaf subay tutuklandı. 1 muvazzaf subay da ‘denetimli kontrollük uygulaması’ kararı alınarak Musa İstek ile birlikte serbest bırakıldı.