Gündem 'Sadece şovla başkanlık devri sona ermiştir'

'Sadece şovla başkanlık devri sona ermiştir'

Paylaş
'Sadece şovla başkanlık devri sona ermiştir'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Hamza Dağ’ı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği İzmir’de ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Erdoğan, “Artık sadece şovla, yalanla, algıyla belediye başkanlığı yaparak şehirlerimizin yıllarını heba etme devri sona ermiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün İzmir’de ilçe belediye başkan adaylarının açıklandığı toplantıda konuştu. Erdoğan, bölgede sabah saatlerinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle kentte yaşayanlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “31 Mart’ta İzmir’in de tercihini gerçek belediyecilikten yana kullanacağına inanıyorum. Artık sadece şovla, yalanla, algıyla belediye başkanlığı yaparak şehirlerimizin yıllarını heba etme devri sona ermiştir” dedi.

Haberin Devamı

‘MAHRUM BIRAKMAYALIM’

21 yıldır Türkiye’yi altyapıyla donattıklarını söyleyen Erdoğan “Gelin İzmir başta, hiçbir şehrimizi Türkiye Yüzyılı belediyeciliğinin kazançlarından mahrum bırakmayalım” diye konuştu. Merkezi yönetim olarak milletin efendisi değil hizmetkarı olduklarını söyleyen Erdoğan, “Bizim adaylarımız gözü, gönlü başka yerlerde olan isimler gibi değildir” dedi. Erdoğan şöyle devam etti: “Kapısı çalınmadık, gönlü alınmadık vatandaş bırakmayacağız. Bunları yaparken maruz kalacağımız yalanları ifşa edeceğiz.”

‘HALİÇ DE BÖYLEYDİ’

İzmir’e aşkla hizmet edenin İzmirli olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İzmir Körfezi’nin hali nedir ya? Kokudan geçebiliyor muyuz? Haliç böyleydi. Haliç’i bu pisliklerden hamdolsun biz kurtardık. Şu andaki zat başa geldi, Haliç yine eski hale geldi” dedi. Erdoğan “Şu güzelim Körfezi kokutup sonra kimyasal maddeyle o kokuyu bastıranların bu şehre verebilecekleri hiçbir şey yoktur. İzmir’e efendi olmaya değil, bu şehrin ve insanlarının hizmetkarı olmaya talibiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AK PARTİ’NİN İZMİR İLÇE ADAYLARI

ALİAĞA: Serkan Acar (MHP)
BALÇOVA: Erol Eroğlu
BAYINDIR: Uğur Demirezen
BAYRAKLI: Bilal Kırkpınar
BERGAMA: Sadık Doğruer
BEYDAĞ: Hüseyin Ay
BORNOVA: Cevdet Çayır
BUCA: Adnan Öztekin
ÇEŞME: Esat Tanık (MHP)
ÇİĞLİ: Murat Gökçekaya
DİKİLİ: Sema Akıncı (MHP)
FOÇA: Tamer Acar (MHP)
GAZİEMİR: Deniz Doğan
GÜZELBAHÇE: Gümüş Saime Bucaklıoğlu
KARABAĞLAR: Mehmet Sadık Tunç
KARABURUN: Eyüp Kaykaç
KARŞIYAKA: İsmail Çiftçioğlu
KEMALPAŞA:Galip Atar
KINIK: Sami Molla Ahmet
KİRAZ: Saliha Özçınar Kutlu
KONAK: Ceyda Bölünmez Çankırı
MENDERES: Sinan Akdeniz
MENEMEN: Aydın Pehlivan
NARLIDERE: Murat Sarman
ÖDEMİŞ: Ali Hadim
SEFERİHİSAR: Ahmet Aydın
SELÇUK: Zeynel Bakıcı
TİRE: Arif Demirkıran (MHP)
TORBALI: Özgür Erman Çağlar
URLA: Tarkan Bakırlı

İSRAİL’E ‘DUR’ ÇAĞRISI

Konuşmasında önceki gün, İsrail aleyhine açılan soykırım davasının kabul edilmesine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uluslararası Adalet Divanının aldığı karar dünya 5’ten büyüktür haykırışımızın adeta bir aksisedasıdır. İsrail’i bir kez daha uluslararası toplumun ve kurumların sesine kulak vererek, saldırılarını ve katliamlarını bir an önce durdurmaya çağırıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘35 BİN PERSONEL ALINACAK’ MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni’ne de katıldı. Erdoğan törendeki konuşmasında, “Hastanemiz dünyanın en büyük sağlık komplekslerinden biridir. 6 ayrı hastaneyi barındıran bu muhteşem yatırım eser ve hizmet siyasetimizin önemli bir nişanesidir” dedi. Erdoğan, “Kamuya 15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personeli daha alıyoruz” duyurusunda da bulundu.