Gündem 'Şahlanış devri başlayacak'

'Şahlanış devri başlayacak'

Paylaş
'Şahlanış devri başlayacak'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan AK Parti İstanbul ilçe belediye başkanı adaylarını ve Beşiktaş ile Silivri ilçesinde aday çıkarmayıp destekleyecekleri MHP’li isimleri açıkladı. Erdoğan, “31 Mart’ta İstanbul tekrar gerçek belediyecilikle buluşacak. 5 yıllık fetret devri son bulup şahlanış devri başlayacak” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan dün partisinin İstanbul ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım töreninde konuştu. Erdoğan, “Söz konusu İstanbul olduğunda hem bizim için hem sizler için yaptığımız çalışmalar bir başka anlam taşıyor” dedi. Erdoğan, kentin belediye başkanı seçildiği ve yönetimi devraldığı dönemi hatırlatıp, “1994’te milletimizin huzurunda, karşımızda alt yapısı çökmüş, üst yapısı perişan, insanı hiçe sayılan, çöp çamur çukur olan bir İstanbul vardı” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘MURAT KURUM YAPAR’

Geçmişte, kötü kokudan Haliç’e yaklaşılamadığını söyleyen Erdoğan, “Biz temizlemeye başlayınca bugünkü Haliç oldu. 9 buçuk milyon metreküp çamur çıkardık. Bu çamuru 9 buçuk km uzaklıkta Alibeyköy’de bir taş ocağına naklettik. Bunu şu andakiler yapabilir miydi? Bunu Murat Kurum yapar” dedi. Mevcut İBB yönetiminin Kağıthane’de ‘temel atmama’ merasimi yaptığını söyleyen Erdoğan, “Biz ise temel üstüne temel atma mücadelesi verdik. Kısa sürede sorunların hemen hepsini hal yoluna koyduk” dedi.

‘ÇEYREK ASIRLIK İRTİFA KAYBI’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 yılda İstanbul’un o eski günlerini hatırlatan ihmallere şahit olduklarını belirtip şöyle konuştu: “Neredeyse çeyrek asırlık irtifa kaybı yaşadı. Murat Kurum’un deprem başta olmak üzere hayati öneme sahip projelerini kendi akıllarınca küçümseyip hafife alıyorlar. Bunların çevreden anladıkları şehri yakıp yıkanlara sahip çıkmaktır.” Erdoğan şöyle devam etti: “Tek dertleri İstanbul nimetini kendi şahsi çıkarları, kendi kariyerleri için kullanabildikleri kadar kullanmak.”

Haberin Devamı

‘EĞRİ BELASINI BULACAKTIR’

İstanbul’un doğru tercihle kendisine yeni ufuk açacağını söyleyen Erdoğan, “5 yıllık fetret devri son bulup şahlanış devri başlayacak. 31 Mart’ta İstanbul tekrar gerçek belediyecilikle buluşacak” dedi. Kendilerine düşenin işlerini düzgün şekilde yapmak, icraatları ile göz doldurmak ve milletin kalbini kazanmak olduğunu belirten Erdoğan “Düzgün çalışırsak, insanların gönlüne girersek, polemikle nefes harcamayıp milletimize kendimizi anlatırsak eğri zaten belasını bulacaktır” dedi. DHA

‘FATİH’İN EMANETİNİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ’

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirilen AK Parti İstanbul Aday Tanıtım Toplantısı’nda konuştu. Kurum, “İstanbulluların, gündeminde olmayan hiçbir şey bizim de gündemimizde olmayacak. Ayrıştırıcı değil birleştirici olacağız. Tüm İstanbulluların dostu, kardeşi, yol arkadaşı olacağız” dedi.

İLK ZİYARET TÜRKİYE’YE

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, ülkesinin G7 liderliğini üstlendiği 2024’te ilk resmi yurtdışı gezisini Türkiye’ye yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni’yi Vahdettin Köşkü’nde kabul etti.

Haberin Devamı

İLÇE İLÇE ADAYLAR

ADALAR: Uğur Sinan Şen
ARNAVUTKÖY: Mustafa Candaroğlu
ATAŞEHİR: Mustafa Naim Yağcı
AVCILAR: Abdullah Küçükoğlu
BAĞCILAR: Abdullah Özdemir
BAHÇELİEVLER: Hakan Bahadır
BAKIRKÖY: Ali Talip Özdemir
BAŞAKŞEHİR: Yasin Kartoğlu
BAYRAMPAŞA: İlknur Kovaç Bayraktar
BEŞİKTAŞ: Serkan Toper (MHP)
BEYKOZ: Murat Aydın
BEYLİKDÜZÜ: Mustafa Günaydın
BEYOĞLU: Haydar Ali Yıldız
BÜYÜKÇEKMECE: Recep Erdol
ÇATALCA: Mesut Üner
ÇEKMEKÖY: Ahmet Poyraz
ESENLER: Mehmet Tevfik Göksu
ESENYURT: Hamit Öncü
EYÜPSULTAN: Deniz Köken
FATİH: Mehmet Ergün Turan
GAZİOSMANPAŞA: Hasan Tahsin Usta
GÜNGÖREN: Bünyamin Demir
KADIKÖY: Veli Arslan
KAĞITHANE: Mevlüt Öztekin
KARTAL: Hüseyin Karakaya
KÜÇÜKÇEKMECE: Aziz Yeniay
MALTEPE: Kadem Ekşi
PENDİK: Ahmet Cin
SANCAKTEPE: Şeyma Döğücü
SARIYER: Hüseyin Coşkun
SİLİVRİ: Volkan Yılmaz (MHP)
SULTANBEYLİ: Ali Tombaş
SULTANGAZİ: Abdurrahman Dursun
ŞİLE: İlhan Ocaklı
ŞİŞLİ: Gökhan Yüksel
TUZLA: Şadi Yazıcı
ÜMRANİYE: İsmet Yıldırım
ÜSKÜDAR: Hilmi Türkmen
ZEYTİNBURNU: Ömer Arısoy

Haberin Devamı