Gündem Seçilmeden kolları sıvadı

Seçilmeden kolları sıvadı

Paylaş
Seçilmeden kolları sıvadı

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesi Yamanlı Mahallesi muhtar adayı, eski gemi kaptanı Necati Eren ‘boyasız ev kalmayacak’ sloganıyla seçim öncesinde işe koyuldu. 250 haneli köyde günde 3 evin dış cephelerini boyayıp, Türk bayrağı yapıştıran muhtar adayı, “Köyümü güzelleştirmek için yola çıktım” dedi.

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesi Yamanlı mahallesinde Necati Eren (61) Bodrum’da gemi kaptanlığı yaptıktan sonra köyüne döndü. Muhtarlık için adaylığını koyan Eren, seçim vaadi olarak ‘köydeki tüm evleri boyama’ sözü verdi. İlçe merkezine 10 kilometre mesafedeki 250 haneli 420 nüfuslu mahallenin, mevcut muhtarı ile birlikte 3 adayından 1’i olan Eren, 387 seçmenin oyunu almak için kendi imkanlarıyla evlerin dış cephelerini boyamaya başladı. Eren, “Kendi köyümü Bodrum’da deniz kenarındaki köyler gibi güzelleştirmek için yola çıktım” dedi.

Haberin Devamı

HELALİ HOŞ OLSUN

“Seçilirsem bu çalışmalara devam edeceğim. Kazanamazsam, helali hoş olsun” diyen Eren, “Her şeyi devletten beklemeyip kendimden de bir şeyler katmak için bu yarışa girdim. Her gün 3 ev boyuyorum. Seçimden sonra da kalan evleri boyayacağım. Başka projelerim de var, onları da muhtar seçilirsem yapacağım” dedi. Evleri boyanan mahalle halkından Sabri Hanay (84), “Daha önce hiç böyle bir muhtar adayı görmedik. Çok gayretli” derken, Bedriye Asiye Durmuş (80) “Daha seçilmeden tüm köyü güzelleştirdi” diye konuştu.

SEÇİM VAATLERİ

Reçeteleri eczaneden almak

Market ve pazar alışverişini yapmak

Elektrik ve su faturalarını yatırmak

Cenaze merasimlerinde poğaça ve ayran ikramı