Gündem Şehidin emaneti kollarına kavuşuyor

Şehidin emaneti kollarına kavuşuyor

Paylaş
Şehidin emaneti kollarına kavuşuyor

Şehit Teğmen Ömer Bağra’nın, kolları olmayan babası Abdurrahman Bağra’ya protez takılması için valilik izniyle yardım kampanyası başlatıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kampanyadan haberdar olunca devreye girip tüm masrafları üstlendi. / Cem Kerpiççiler-Posta

Piyade Teğmen Ömer Bağra (30) 12 Ağustos’ta Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, teröristlerin açtığı taciz atışı sonucunda şehit olmuştu. Şehit asker, baba ocağı Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Nallıkaya köyünde toprağa verilmişti.

Haberin Devamı

Şehidin emaneti olan ve geçmişte elektrik akımına kapılarak kollarını kaybeden babası Abdurrahman Bağra’ya protez kollar sağlamak için valilik izni ile kampanya başlatıldı.

KAMPANYA İPTAL EDİLDİ

Protez kollar için gerekli 3 milyon TL’nin toplanması için yurt genelinde sürdürülen kampanyadan haberdar olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Bunun üzerine kampanya iptal edildi.

Siirt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekibi, şehidin babasını protez takılması için uçakla Ankara GATA Hastanesi’ne götürdü. Protez masrafları, bakanlığın bütçesinden karşılanacak.