Gündem Şehit ateşinin düştüğü iller

Şehit ateşinin düştüğü iller

Paylaş
Şehit ateşinin düştüğü iller

Beytüşşebap'taki PKK saldırısında şehit olan 10 askerin baba ocaklarında ve tüm Türkiye'de yas var

Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda yapılan törenin ardından 10 şehidin bayrağa sarılı cenazeleri, helikopterlerle Diyarbakır'daki 7'nci Kolordu Komutanlığı'na gönderildi.

Burada ambulanslara konulan cenazeler otopsi için Diyarbakır Asker Hastanesi'ne götürüldü. Şehitler, otopsinin tamamlanmasının ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek.

İŞTE ŞEHİTLERİMİZ

Haberin Devamı



EVİ BAYRAKLARLA DONATILDI - EDİRNE

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan 10 askerden Piyade Er Emrah Karataban'ın acı haberi, Edirne’nin İpsala ilçesindeki ailesine askeri yetkililer tarafından verildi

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçe merkezine dün gece 22.00 sıralarında polis ve askeri noktaları hedef alan teröristler, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda 10 asker şehit olurken, şehitlerden birinin 1992/1 tertip olan Er Emrah Karataban olduğu belirlendi.

İpsala'ya bağlı Kumdere köyünde yaşayan ailesi, gelen acı haberle yıkılırken, ev Türk Bayrakları ile donatıldı.


10 ŞEHİT, ŞIRNAK'TA OMUZLARDA BÖYLE TAŞINDI




TERHİSİNE 90 GÜN KALMIŞTI - KONYA
Şehit olan askerlerden 22 yaşındaki Jandarma Komando Çavuş Ramazan Emre Ala’nın, memleketi Konya’nın Karapınar ilçesinde yürekler yandı. Ala’nın terhisine yaklaşık 90 gün kaldığı belirtildi.

Komando Çavuş Ramazan Emre Ala’nın şehit düştüğü haberi, ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğu haberini alan anne Kafiye Ala, sinir krizi geçirdi. Şehit Ala’nın otomobil yedek parça satışı yapan babası Seyyar Ala’nın ise Toprak Mahsulleri Ofisi’nde çalışan kızı Aysun Ala’yı işe götürmek için Konya’ya geldiği belirtildi. 5 kardeş olan şehit Ala’nın yaklaşık 20 gün önce izinli olduğu memleketinden askeri birliğine döndüğü ve terhisine de yaklaşık 3 ay kaldığı ifade edildi.

”OĞLUMUN ŞEHİT HABERİNİ DUYMAKTAN KORKUYORDUK”

Kızı Aysun Ala’yı çalıştığı Toprak Mahsulleri Ofisi’ne götürürken, yolda oğlu Çavuş Ramazan Emre Ala’nın şehit olduğunu öğrenen baba Seyyar Ala, kızıyla birlikte eve döndü.

Karapınar Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Garnizon Komutanı Topçu Albay Alı Ayhan Kızıl ve Müftü Hüseyin Gül, Seyyar Ala’ya taziyede bulundu. Her gün tedirgin halde oğlunun terhisi için gün saydıklarını anlatan Seyyar Ala, ”Hergün ölüp ölüp, diriliyorduk. Oğlumun şehit haberini duymaktan korkuyorduk. Ama vatan sağolsun. Yiğitimin canı sağolsun" dedi. Garnizon Komutanı Kızıl da, doktor eşliğinde Ala’yı sakinleştirmeye çalıştı. Şehit evine Türk bayrakları asılırken, yakınları eve akın etti.



İZNİK'TE DE YAS VAR

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Jandarma Komando Er Süleyman Güleç'in İznik'teki baba ocağında yas var.

İznik ilçesine bağlı Müşküle köyünde, askeri yetkililerden Güleç'in şehit olduğu haberini alan ailesi üzüntüye boğuldu. Şehit askerin baba ocağı, acı haberin duyulmasının ardından ay yıldızlı bayraklarla donatıldı.

İznik Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Serkan Gök, İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz ve çok sayıda kişi de taziye için eve geldi.

Şehidin babası Halil Güleç, sağlık görevlilerinin yardımıyla ayakta kalabildi. Acılı anne Canan Güleç'i ise komşuları teskin etmeye çalıştı.

Güleç'in bekar ve 6 aylık asker olduğu belirtildi. Makine teknikeri olduğu kaydedilen Güleç'in, kardeşinin de kısa bir süre sonra askere gideceği bildirildi.

BABASI SON KONUŞMAYI ANLATTI

21 yaşındaki komando er Süleyman Güleç’in, Bursa’nın İznik İlçesi’ne bağlı Müşküle köyündeki evinde büyük acı yaşanıyor. 48 yaşındaki baba Halil Güleç, oğlunu askere uğurlarken terminalde birlikte çekilen son fotoğrafına bakarak, "Şehidim ile en son cuma günü telefonla konuştum. Süleyman bana dağdan birliklerine yeni geldiklerini söyledi. Stres altında olduklarını, diken üzerinde yaşadıklarını, uykusuz kaldığını anlattı. Bunlara rağmen, ’Baba yine de iyiyim’ dedi. Son konuşmamız bu oldu" dedi.

Şehidin annesi Canan Güleç, doktor kontrolünde tutulurken, cenazenin yarın İznik’te düzenlenecek askeri tören ile toprağa verilmesi bekleniyor.



7 AYLIK ASKERDİ - MUĞLA
Piyade Asteğmen Burak Erdi Uysal’ın (23) memleketi Muğla’nın Köyceğiz İlçesi Yangı Köyü’ne de acı haber ulaştı.

Köyceğiz Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Barış Yıldırımer, Köyceğiz Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı Zafer Tuncel ve Emniyet Müdürü Mustafa Kemal Keskin, sabah saat 10.00’da köye gelerek acı haberi aileye verdi. Kaymakam Yücel Gemici, Köyceğiz Belediye Başkanı CHP’li Salih Erbay ile çok sayıda askeri personel de köye geldi. Acı haberi alan anne Nazmiye Uysal’ın feryatları yürekleri dağladı. Anne Uysal, “Başka yer mi yoktu da, benim çoçuğumu oraya gönderdiler. Böyle vatan olmaz olsunö diyerek tepki gösterdi. Baba Bayram Uysal ise haberi daha metanetle karşıladı.

Burak Erdi Uysal’ın şehit düştüğü haberi köye ulaşır ulaşmaz, Uysal ailesinin evi komşularının akınına uğradı. Yangı köyü girişine, şehidin evinin bulunduğu Çayır mahallesine ve eve bayraklar asıldı. Evin önüne çevre köylerden ve Köyceğiz ilçe merkezinden de gelenler oldu. Şehit evinin önünde bekleyenler basın mensuplarına “Dağdakilere reklam mı edeceksiniz anne ve babayı. Çekmeyinö diyerek tepki gösterdi.

1989 doğumlu Şehit Burak Erdi Uysal’ın vatani görevine geçen yıl Aralık ayında başladığı ve yedi ay önce Beytüşşebab’a gönderildiği öğrenildi. Bekar olan ve bir kız kardeşi bulunan Uysal, köyde anne ve babasıyla oturduğu kaydedildi.

YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde düzenlenen saldırıda şehit olan Asteğmen Burak Erdi Uysal, yarın memleketi Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’nde toprağa verilecek.

Komando Asteğmen Burak Erdi Uysal’ın cenazesi, Diyarbakır’dan uçakla Dalaman Havalimanı’na getirilecek. Cenaze askerler ve ailesi tarafından teslim alınacak, daha Yangı Köyü’ne götürülecek. Köy camisinin küçük olması nedeniyle Yangı İlköğretim Okulu’nun bahçesinde tören düzenlenecek, kılınacak cenaze namazının ardından da şehidin cenazesi, Köyceğiz Şehir Mezarlığı’nda bulunan Şehitlik’te toprağa verilecek.



AFYON'DA ŞEHİT ATEŞİ

Üsteğmen Sami Çiftçi’nin Afyonkarahisar’daki evinde yas var. Aslen Elazığlı olan ancak yıllardan bu yana Afyonkarahisar’da oturan Çiftçi ailesine acı haber, saat 07.30’da askeri personel tarafından sağlık ekipleri eşliğinde verildi. Acı haberi alan şehit babası emekli başkomiser Mehmet Çiftçi ile annesi Hanım Çiftçi ile eşi Ayşe Çiftçi sinir krizleri geçirdi. Fenalaşan aile fertlerine sağlık ekipleri müdahale etti.

Çiftçi ailesinin evine büyük bir Türk Bayrağı asılırken, komşuları da bayrak asarak acıya ortak oldu.

Üsteğmen Sami Çiftçi’nin Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduğu, 2007 yılında vatani görevinin bitiminde sözleşmeli teğmen olarak görevine devam ettiği belirtildi. 5 yaşında Zeynep adında kız babası olan şehit Üsteğmen Sami Çiftçi’nin amcası Cemil Çiftçi’nin Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı olduğu belirtildi.

Afyonkarahisar’ın teröre verdiği 233’üncü asker şehit olan Sami Çiftçi için yarın cenaze töreni düzenlenecek.



2 SOKAK ARAYLA ŞEHİT ACISI - GAZİANTEP
Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 26 yaşındaki Ahmet Bozkurt’un Gaziantep’teki baba ocağının, 20 Ağustos’ta Hakkari’de şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Can’ın evinin iki sokak ilerisinde olması acıyı bir kat daha artırdı.

Sabah saatlerinde iki subay, Şehitkamil İlçesi’ne bağlı Aktoprak Mahallesi’ndeki akrabalarında bulunan şehidin annesi Rabia Bozkurt’un yanına giderek acı haberi verdi. Aldığı haberle fenalaşan şehit annesi, subaylarla birlikte şehidin Pirsultan Mahallesi’ndeki evine geldi. Anne Rabia Kurt ve şehitlik haberini alan diğer çocukları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin bir türlü sakinleşemeyen kardeşlerinin feryadı yürek burktu. Bu sırada şehidin evinde hazır bekleyen sağlık ekipleri, anne ve çocuklarına ilk müdahaleyi sokakta yaptı. Fenalık geçiren anne ve çocukları güçlükle eve alındı. Bu arada sağlık memuru olan baba Ali Kurt’un da, bir iş için Konya’da bulunduğu, acı haberi alınca Gaziantep’e dönmek için yola çıktığı öğrenildi.

Bekar olan Bozkurt’un, 2 yıl önce uzman çavuş olduğu ve yaklaşık 2 ay önce yeni görev yeri olan Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’ne gittiği öğrenilirken, ailesi ile en son internet üzerinden görüştüğü ve iyi olduğunu söylediği belirtildi.

Şehit Bozkurt’un ayrıca 20 Ağustos’ta Hakkari’de şehit düşen Mehmet Can’la iki sokak ötede oturması ise Pir Sultan Mahallesi’nde yaşanan acıyı bir kat daha arttırdı.



'YAVRUMA NASIL KIYDILAR KOMUTAN' - ANTALYA
Aslen Van Ercişli olan 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez’in Antalya’daki baba evine ateş düştü.

Anne Günay Sönmez’in, başsağlığı dileyen Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz’a sarılarak "Komutan, nasıl benim yavruma kıydılar komutan?" diyerek ağlaması yürek dağladı. Şehit babası İlyas Sörmez ise "Oğlum görevini başarıyla yapmıştır. Onunla gurur duyuyorum. Yalnız PKK’yı sevindirmemek için ağlamayacağım" dedi.

Sönmez Ailesi, oğullarının şehit düştüğünü haberini, sabah kapılarını çalan Merkez Komutanlığı’ndan gelen askerlerden aldı. Şehit Uzman Çavuş’un Yeşiltepe Mahallesi’nde oturdukları binaya Türk bayrakları asılırken, Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi aileyi ziyaret etti. Şehit ailesi acı haberle yıkılırken, şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez’in kardeşi Yusuf ve annesi Günay Sönmez, Tuğgeneral Korkmaz’a sarılarak ağladı.

Demirci ustası baba İlyas Sönmez taziyeleri kabul ettiği sırada Tuğgeneral Sönmez’in "Söyleyecek sözün var mı?" sorusuna, "Söyleyecek söz çok var. Çünkü oradaki şerefsizler gidip dağdaki PKK ile sarılmasını biliyorlar. Bir de gelip Türkiye Cumhuriyeti’nden maaş alıyorlar. Benim verdiğim vergiler onlara haram olsun" dedi.

VEBALİ BOYNUNA KOMUTAN


Aslen Van’ın Erciş İlçesi’nden olduklarını, terör nedeniyle oğlunu doğudan kaçırıp Antalya’ya getirdiğini, burada okutmak istediğini belirten İlyas Sönmez, şunları söyledi:

"Benim vergimle benim paramla, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden para alıyor, dağa gidip PKK ile kucaklaşıyor. Bu olmaz ki. Eğer mermimiz yoksa biz canımızı verelim karşılığında. Mermimiz de var, topumuz da var. İsrail iki asker için Filistini yerle bir etti. Biz 10 şehit verdik. Biz niye dağı taşı ateşe verip de yerle bir etmeyelim? Madem savaş varsa ben dağı taşı yakarım, yok mudur bende top, yok mudur silah? Yok mudur uçak? Ama vebali boynuna komutanım. Ben bu vebali atıyorum senin boynuna. Oğlumun silahını ver bana ben gideceğim tek başıma. Tek başına gitmeyen namussuzdur. Ben dinlemem 4 tane çapulcu dağa çıkmış, orduya meydan okuyor. 4 tane çapulcuya daha bir şey diyeceğim yok. 4 tane çapulcuyla bu hükümet baş edemiyorsa benim verdiğim vergi ile para alıyorsa emeğim haram olsun. (Gazetecilere dönerek) Ama yayınlamazsanız size de haram olsun."

BİZE EV ALMAYI DÜŞÜNÜYORDU


Oğlunun Açık Öğretim Fakültesi’nde de okuduğunu belirten baba İlyas Sönmez, "Bize ev almayı düşünüyordu, ondan sonra evlenecekti" dedi. Oğlu Erdoğan Sönmez ile en son dün akşam konuştuklarını anlatan İlyas Sönmez, şöyle devam etti:

"Akşam telefon açtı, ’Baba bir şey varsa, bir ihtiyacın varsa alıp göndereyim’ dedi. Kardeşlerine kontör gönderdi. ’Görevdeyim baba. Ne yapıyorsun, durumun nasıl?’ diye sordu. Tekirdağ’da görevliydi. Birliği oraya gitti. Görevini başarıyla yapmıştır. Onunla gurur duyuyorum. Yalnız PKK’yı sevindirmemek için ağlamayacağım. Ama bunun intikamını almazsa Başbakan’a hakkımı haram ederim" diye konuştu.

ANNENİN SÖZLERİ YÜREK DAĞLADI


Bu sırada içeri giren anne Günay Sönmez, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz’a dönüp, "Komutan, nasıl benim yavruma kıydılar komutan? Kurban olayım nasıl kıydılar? Yavrularım komutanları çok severdi. Ah ben onları kuru ekmekle büyüttüm, fakirlikle büyüttüm. Nasıl kıydılar yavrularıma? Babası demir doğrama yapa yapa" dedi. Sarıldığı Tuğgeneral Korkmaz’ın "Allah herkese böyle şehitlik nasip etsin" demesi üzerine anne Günay Sönmez, "Onun sayesinde böyle temiz evde oturuyorum. ’Annem babam rahat etsin’ diyordu. Kardeşini okutuyor, öğretmen yaptı" dedi.

Oğluyla dün akşam konuştuklarını anlatan Günay Sönmez, "Bana ’Anne bir ay sonra geleceğim’ dedi. Vay kurban olaydım yavruma. İçim yanıyor" diye ağladı.

’GÜNEYDOĞU SANKİ ÇANAKKALE CEPHESİ’


Öte yandan Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde PKK’lı grubun yaptığı saldırıda şehit olan 10 askerden Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez’in sosyal paylaşım sitesi facebook’taki kişisel sayfasında şehitlik üzerine yaptığı paylaşımları dikkati çekti.

’Kaderde ölmek mi var, yoksa dönmek mi’ diye yazan Sönmez, sonrasında ise ’Güneydoğu bölgesi sanki Çanakkale cephesi. Her gün şehit haberleri geliyor. Artık şehit vermediğimiz gün şükür etmeye başladık’ ifadelerine yer verdi.



AĞLAMAYACAĞIM, ONLARI SEVİNDİRMEYECEĞİM - ADIYAMAN

Piyade Er Serdar Küpeli'nin şehit olduğu haberi Mara Mahallesi'nde ikamet eden anne Ayşe ve baba Mehmet Küpeli'ye sabah saatlerinde Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli askeri personel tarafından verildi. Oğlunun şehit haberini alan baba Mehmet Küpeli, gözyaşına hakim olamadı. Şehit Küpeli'nin baba evine Türk bayrağı asıldı, yakınları ve komşuları aileye taziye ziyaretinde bulundu.

Büyük üzüntü yaşadıklarını belirten baba Mehmet Küpeli, “Ağlamayacağım, onları sevindirmeyeceğim. Bu bayrak hiç bir zaman inmeyecek” dedi. Baba Küpeli taziye ziyaretine gelen Vali Yardımcı Murat Süzen'e oğlunun şehit olacağının içine doğduğunu söyledi.

Şehit Küpeli'nin 2'si erkek 3 kardeşinin olduğu ve evin en büyük çocuğu olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

TERHİSİNE 59 GÜN KALA ŞEHİT OLDU - İSTANBUL
Osman Yıldız’ın Bahçelievler Soğanlı Mahallesi Yıldırım Sokak’ta Bulut Apartmanı’nda bulunan evine Türk bayrağı asıldı. Aile fertlerinin fenalaşma ihtimaline karşı kapıda ambulanslar da hazır bekletildi.

Haberin Devamı

Yıldız’ın sosyal paylaşım sitesinde yayınladığı el yazısıyla yazılmış ’tezkere’ beklentisini anlatan bir şiiri, bu şiirin altında da "Şafak 195 başka yok. Özgürlüğün adı. 195 gün sonra Özgürlük" yazısı yer aldı.

Haberin Devamı

Terhisine 59 gün kala şehit olan Küpeli'nin cenazesinin yarın Adıyaman'da toprağa verilmesi bekleniyor.

'YARALI OLDUĞUNU SÖYLEDİNİZ YA'- TOKAT

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde şehit olan 10 askerden biri olan Turhallı Uğur Sağdıç'ın İstanbul'da ailesi ile birlikte yaşadığı öğrenildi.

Yılmaz ve Yeter Sağdıç çiftinin iki çocuğundan biri olan ailenin tek erkek çocuğu 20 yaşındaki Sağdıç'ın askere gitmeden önce İstanbul'da bir fabrikada tekstil işçisi olarak çalıştığı öğrenildi. Sağdıç'ın askerlik görevine 7 ay önce başladığı öğrenildi.

ÖNCE 'YARALI' DEDİLER

Sağdıç'ın Turhal Gündoğdu Mahallesi'nde yaşayan dedesi 63 yaşındaki Hamza ve babannesi 60 yaşındaki Sultan Sağdıç'a askeri yetkililer ilk olarak Sağdıç'ın yaralı olduğunu söyledi. Acılı aile mahalleye Türk bayrağı asarken mahalle sakinleri de ailenin yaşadığı eve geldi. Daha sonra ziyaret için eve Turhal Kaymakam Vekili Zile Kaymakamı Nuri Özder, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, askeri yetkileri geldi.

Yetkililer torunun yaralı olduğunu sanan dede Hamza Sağdıç ile bir süre görüştü. Görüşmenin ardından bir süre sonra Üsteğmen Mehmet Böberci, acılı dedenin yanına giderek, "Asker her zaman doğruyu söyler" diyerek acılı dedeye torunun şehit olduğunun haberini verdi. Acılı dede Hamza Sağdıç, "Yaralı olduğunu söylediniz ya, kurban olduğum" diye ağlayarak komutana sarıldı.

Acı haberi alan aileye mahallede bulunan sağlık görevlileri ilk müdahaleyi yaptı. Acı haberi alan şehidin anne ve babasının da Turhal ilçesine gelmek üzere yola çıktıkları bildirildi. Ailesi İstanbul'da yaşayan Uğur Sağdıç'ın cenazesinin yarın Turhal'da toprağa verileceği öğrenildi.

SANCAKTEPE’DE ŞEHİT YÜRÜYÜŞÜ


Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki çatışmada şehit düşen Jandarma er Uğur Sağdıç için 300 kişilik grup Sancaktepe’de yürüyüş yaptı.

Beytüşşebap ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma er Uğur Sağdıç için Sancaktepe’de yürüyüş düzenlendi. Şehit erin cenazesine katılmak üzere Tokat’a gidecek grup Demokrasi Caddesi üzerinde yürüyüş düzenledi.

Ellerinde Türk bayrakları ve şehit erin fotoğrafı bulunan yaklaşık 300 kişilik grup "Şehitler Ölmez vatan bölünmez," sloganları atarak terör örgütünü lanetledi.

Yürüyüş sırasında yol kenarındaki bazı vatandaşlarda alkışlarla gruba destek verdi. Grup yürüyüşün ardından otobüslere binerek Tokat’a hareket etti.