Gündem Sessizliğin içinde Ege'de tatil zamanı

Sessizliğin içinde Ege'de tatil zamanı

Paylaş
Sessizliğin içinde Ege'de tatil zamanı

Kış denince akla ilk gelen kar tatili elbette. Ege’de de karın keyfini çıkararak kayak yapabileceğiniz merkezler olduğu gibi, sakin bir tatil için dinlenmeyi seçebileceğiniz rotalar da mevcut.

Doğanın kalbinde tertemiz havası ve birbirinden güzel destinasyonlarıyla farklı bir kış tatili sunan Ege Bölgesi, görmediğiniz yerleri görmek ve hayatın kalabalığından kaçmak için mükemmel bir seçim. Ege’nin kendine has kültür ve tarihinde kaybolduğunuz rotaların yanı sıra karın tadını çıkarabileceğiniz bir tatil planlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Gölcük: İzmir Ödemiş Gölcük’te donmuş gölün sessizliği bir başkadır. Gölcük, kışın karla kaplıdır. Göl bazen donar. Eşsiz havası ve doğa ile iç içe olması soğuk havalarda dahi insanın içini ısıtan güzellikleri sunmakta. Gölcük, bu mevsim görülmesi gereken yerler arasında. Ege’de göl ve ormana birlikte pek sık rastlanmaz. Yazın adeta bir yayla gibi serin olan bu popüler dinlenme yerleşimi, Karaçam ormanlarıyla kaplı bir yaylanın ortasındaki krater gölünün kıyısındadır. Konaklamak isteyenler için ise göl etrafında otel, pansiyon ve kampingler vardır.

Bozdağ Kayak Merkezi: İzmir Ödemiş’teki Bozdağ, coğrafik konumu açısından çok fazla ormanlık alana sahip olması, doğal güzellikleri, Belde içerisindeki piknik ve mesire yerleri ile yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olmakta. Bozdağ Kayak Merkezi, 7 yıl kapalı kaldıktan sonra, 2024 sezonunda konaklama olmadan ve günübirlik ziyaretçilere yeniden hizmet vermeye hazırlanıyor. Bölgede şu an itibariyle az miktarda kar birikimi olduğu belirtilirken, merkezin kullanıma açılabilmesi için beklenen kar yağışının gerçekleşmesi gerekiyor. Eğer kar yağışı olursa, 1 kayak, 1 teleski ve 1 kızak alanının kullanıma açılacağı merkezde, restoran ve kafeteryalar da ziyaretçilere hizmet verecek.

Haberin Devamı

Arpaz: Aydın Nazilli’nin 10 km güneyinde, anılarıyla baş başa yaşamaya çalışan bir köy Arpaz. Şimdilerde ismi Esenköy olarak geçiyor. Köyün girişinde Avrupa tarzında inşa edilmiş bir şato karşılıyor sizi. Şatonun hemen ardında bir Türk konağı bulunuyor, üflesen yıkılacak. Geçmiş dönemlerde Nazilli’den Davas’a uzanan bir hükümetin merkezi olan Arpaz, bugünlerde tarihin gölgesinde yaşamını sürdürmeye çalışıyor. İztuzu, Dalyan: Muğla’nın Dalyan beldesi yakınlarında bulunan İztuzu Plajı, 2011’de Avrupa’nın en iyi plajı seçildi. Yaz aylarında sakin bir tatil geçirmek isteyenlerin tercih ettiği İztuzu, kışın da ıssız ve büyüleyici bir görünüme sahip.

Alaçatı: Eğer seçiminiz sıcak yerlerden yanaysa Alaçatı değerlendirebileceğiniz bir destinasyon. Yaz aylarında oldukça kalabalık olan Alaçatı’da, kış döneminde sakin ve keyifli bir tatil yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Fethiye: Yaz aylarının en çok turist çeken bölgelerinden birisi olan Fethiye, kışın da denize girilebilecek ender yerlerden birisi. Dünya çapında şöhretiyle dikkat çektiği yaz ayları kadar kış aylarında da muazzam bir görünüme ve atmosfere sahip. Kış aylarında yağan yağmur sonrası mis gibi toprak kokusu eşliğinde uzun süren yürüyüşler, oksijen dolusu çay sohbetleri ve dinlenmeye doyulmayanz mekanları ile mutlaka gezilip görülmeye değer yerlerden birisi.

ILICA GÜNÜBİRLİK TERMAL TESİSLERİ TAMAMLANIYOR

Çeşme’ye değer katacak büyük proje için düğmeye basan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Ilıca’da Günü Birlik Termal Tesisi hayata geçiriyor. Oran, tesisisin bölge turizmini canlandıracağını söyleyerek, “Sürdürülebilir turizmin Türkiye’deki yıldızı olan Çeşme’mize, bölge turizmini canlandıracak yatırımlar noktasında da sorumluk aldık. 8 bin metre kare inşaat alanı olan 233 milyon 048 bin 820 lira maliyetli Ilıca Günübirlik Termal Tesis ve Ilıca Çarşısı projesini hayata geçirmek için tüm adımlarımızı attık. Tesisimiz; 3 adet kapalı termal havuz, 1 adet açık yarı olimpik havuz, 1 adet açık engelli termal havuz, 1 adet çocuk havuzu, 2 adet kafe, Türk hamamı, buhar banyoları, saunalar, fitness merkezi, 4 adet özel termal odalarıyla Çeşmeli yurttaşlarımıza hizmet verecek. Ilıca Günübirlik Termal Tesisimizi kısa sürede hayata geçireceğiz, bölge esnafımıza da can suyu olacak tesisimiz ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘GURUR DUYACAĞIM’

Ilıca’da inşaatı devam eden Ilıca Günübirlik Termal Tesisleri bünyesinde yer alan dükkanların işletmesinin ÇEŞTUR A.Ş’ye devredildiğini belirten Oran, “50-60 yıl boyunca Çeşme’deki tüm siyasilerin hem seçim vaatlerinde, hem yönetim programlarında olan Ilıcadaki termal suyumuzun, termal turizme çevrilerek işletilmesi ile ilgili yüzde 65’ine yakının tamamlanmış olduğu Ilıca Günübirlik Termal Tesislerindeki dükkanlar ve idari binaların, inşaat süredursun, ÇEŞTUR tarafından işletilmesi ile ilgili karar alacağız. İnşallah Temmuz’da da 50 yıllık hayali gerçekleştirmiş belediye başkanı olarak büyük gurur duyacağım” diye konuştu.

Haberin Devamı