Gündem Siyasilerden peş peşe Süper Kupa paylaşımları

Siyasilerden peş peşe Süper Kupa paylaşımları

Paylaş
Siyasilerden peş peşe Süper Kupa paylaşımları

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanması planlanan Süper Kupa maçı, Suudi yetkililerle yaşanan kriz sonrası ertelenirken siyasilerden açıklamalar geldi.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Turkcell Süper Kupa maçı, Suudi Arabistan'da yaşanan kriz sonrası ertelendi.

Haberin Devamı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyadan konuya dair bir açıklama yayımladı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülkemizin kurucu lideri ve ortak değeridir. Atatürk konusunda hassasiyet gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Ali Yerlikaya, "Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ülkemizin ortak ve birleştirici değeridir." ifadelerini kullandı.

ALİ YERLİKAYA

Konuya ilişkin bir paylaşım da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan geldi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün resmini paylaşan Yerlikaya, "Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizin ortak ve birleştirici değeridir." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ÖZGÜR ÖZEL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise onurlu duruşları nedeniyle Fenerbahçe ve Galatasaray'a teşekkür etti.

MERAL AKŞENER

İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener de paylaşımında "Türk milletinin Atatürk sevgisini ölçmeye çalışanlara karşı Cumhuriyetimizin muhafızlığını yapan Galatasaray ve Fenerbahçe'yi yürekten kutluyorum." ifadelerine yer verdi.

"Her Türk'e yakışanı yaptınız, hepimizi gururlandırdınız!" diyen Akşener, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel her iki takımın da Süper Kupa şampiyonu ilan edilmesi çağrısında bulundu.

Yaşanan krizin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağlı ekipler Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçiliği önüne Türk Bayrağı ve Atatürk posteri astı.

O anları sosyal medyadan paylaşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Suudi Arabistan Büyükelçiliğinin bulunduğu sokağı Bayrağımız ve Atatürk posterleriyle donatıyoruz. Ne mutlu Türküm diyene." ifadelerini kullandı.