Gündem Son dakika... Azerbaycan lideri Aliyev, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüşecek

Son dakika... Azerbaycan lideri Aliyev, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüşecek

Paylaş
Son dakika... Azerbaycan lideri Aliyev, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüşecek

Karabağ'daki gerilim devam ederken Azerbaycan lideri İlham Aliyev ve Nikol Paşinyan görüşme kararı aldı.

Uluslararası haber ajansı AFP'nin 'Son dakika' koduyla geçtiği habere göre Azerbaycan lideri İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile 5 Ekim'de Ermenistan'ın başkenti Erivan'da bir araya gelecek. Karabağ'daki gerilim devam ederken iki liderin burada yıllardır süren gerilimi masaya yatıracağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

AZERBAYCAN'IN TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONU

Azerbaycan, ülke sınırları içinde 'anayasal düzeni yeniden sağlamak amacıyla' Karabağ'da bir "terörle mücadele" operasyonu düzenlediğini duyurdu. Bakü, bölgedeki ayrılıkçı rejimin kendini feshetmesi çağrısını da yaptı. Erivan ise Bakü'yü 'etnik temizlik' yapmakla suçladı.

Azerbaycan’ın Karabağ’da yasa dışı bulunan Ermeni silahlı gruplarına karşı başlattığı terörle mücadele operasyonunun sona ermesinin ardından bölgede Ermeni silahlı grupları tarafından bırakılan askeri teçhizatlara Azerbaycan Ordusu tarafından el konuldu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından söz konusu silah ve mühimmatların görüntüleri paylaşılırken, Karabağ’daki Yukarı Veyselli köyünde Ermeni silahlı gruplarının terk ettiği askeri ekipman, silah ve mühimmatların Azerbaycan ordusu tarafından ele geçirildiği açıklandı.

Haberin Devamı

TESLİM OLANLARIN ÇIKIŞINA İZİN VERİLECEK

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Elşad Hacıyev yaptığı açıklamada, 20 Eylül'de varılan anlaşmaya göre silahlarını teslim eden Ermeni güçlerin Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinden çıkması için gerekli şartların sağlanacağını duyurdu. Hacıyev, teslim olan Ermeni güçlerin Laçın-Hankendi ve Kelbecer-Başargeçer yolları üzerinden otobüs ve özel araçlarla çıkarılacağını belirtti.

ERMENİLERE VATANDAŞLIK YOLU

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Elşad Hacıyev, Karabağ'da yaşayan Ermeni halkın Azerbaycan vatandaşlığı almak için başvuru yaptığını söyledi. Hacıyev, “Bu bölgede yaşayan Ermeni asıllı vatandaşların her birinin Azerbaycan anayasasına uygun olarak vatandaşlık meseleleri değerlendirilecektir. Onlara pasaport ve kimliklerin verilmesi konusu üzerinde çalışılıyor. Elbette başvuranlar var. Bu kişilerin temel isteği güvenlik ve sağlık meseleleridir” dedi.