Gündem Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Melih Gökçek açıklaması

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Melih Gökçek açıklaması

Paylaş
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Melih Gökçek açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, çıkışta yaptığı açıklamada ise, Melih Gökçek'in MHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olacağı iddialarıyla ilgili olarak, "Melih Bey benim dava arkadaşım. Beraber gideceğimizi sanıyorum" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısının ardından gazetecilere Melih Gökçek'in MHP'den aday olacağı ve kabine revizyonu iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

MELİH GÖKÇEK'İN MHP'DEN ADAY OLACAĞI İDDİASI

Melih Gökçek’in adaylığı ile ilgili MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamaları oldu ve Gökçek’in de cevabı oldu. MHP’den adaylığına nasıl bakarsınız?

Şimdi bir seçim süreci içerisindeyiz. Yerel seçimlerin nasıl yapılacağı aday adaylıkları bütün bunların nasıl olacağı bütün bunlar bellidir. Adaylık tespitleri, müracaatlar, yerel yönetimler başkanlığımız tarafından alınıyor. Tespitler yapılıyor, gereken değerlendirmeleri de yerel yönetimler sorumlu başkanlığımız yapar. İsimler üzerinden bu noktada spekülasyonlara girmeyi doğru bulmam. Melih Bey benim ta 94’ten beri bu işte benim belediye başkanlığım onun Ankara Belediye Başkanlığı, yol ve dava arkadaşım. Yol ve dava arkadaşlığımızla bugüne kadar beraber geldik. Bundan sonra da beraber gideceğimizi zannediyorum. Herhalde bu değerlendirmem yeter.

Haberin Devamı

"KABİNE REVİZYONU GÜNDEMDE YOK"

Bakanların AK Parti’li belediyelere aday olacağı iddiası, Kabine revizyonu haberleri de var?

Medya sürekli böyle kabine revizyonları zaten yapar. Biz de onlardan öğreniriz. Şu anda gündemimizde böyle bir şey söz konusu değil.

Bakanlık sayıları?

Bakanlık sayıları da aynı şekilde böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Biz zaten bakanlık sayılarını düşürmek suretiyle yeni sistem inşa ettik. Bunu da böyle sürdüreceğiz. Bunlar olmaz değil, yeri geldiğinde olabilir ama şu anda gündemimizde böyle bir şey yok

CEMAL KAŞIKÇI OLAYI

Suudi Başsavcı burada. Kaşıkçı cinayetine ilişkin İstanbul’da yargılanmaları talebiniz vardı Türkiye’nin ne tür beklentileri var?

Dün İstanbul Başsavcımız, onarla suçun işlendiği yerin İstanbul olması nedeniyle İstanbul’da yargılanabileceğini de kendilerine ifade ettiler. Bazı yönelttiği sorular da var tabi. Benim ifade ettiğim gibi. 15 kişiyi oraya gönderen kim? Suudi Başsavcı olarak sorgulamanız lazım çıkarmanız lazım. İki; bu öldürme olayının kesinlikle 18 kişinin içinde olduğu bir defa belli, sizin çıkarmanız lazım. Diğeri; Dışişleri Bakanı’nın sözü var yerli işbirlikçilere teslim ettik. Bu yerli işbirlikçilere teslim edildiğini de gerek bakan gerek 18 kişi ortaya kıyması lazım. Bu yerli işbirlikçi kimse bilelim, ha bunu da biz çıkarırız. Bu işi ortada bırakamayız. Ortada bırakırsak insanlığa karşı vicdani bir borcumuz olur. Altında da adalet mekanizması olarak siyaset mekanizması olarak da kalkamayız. Artık bunu çözmek gerekiyor. İpe un sermenin anlamı yok. Veyahut da bunun altından birilerini de kurtarmanın anlamı yok.

Haberin Devamı

Soruşturma sonucu sizce yakın mı?

Belli olmaz. Bugün bir araya gelecekti başsavcımızla. Görüşmeye devam edecekti. Neticesi neydi bilmiyorum bugünkünün.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısındaki konuşmasından satır başları:

Geçtiğimiz hafta grup toplantımızın hemen ardından MEB'in 2023 vizyonu konferansına katıldık. Türkiye'de uzun yıllar eğitimin insanı geliştiren değil, formatlayan bir sistem olduğunu anlattık. Çocukların gönül dünyasını doyurmayı unuttuğumuzu söyledik. 2023 vizyonunun insandan başlıyor olduğunu belirttik. Talim ve terbiye üzerine kurulu bir sistemi kurmakta kararlıyız.

Haberin Devamı

İstanbul Havalimanımızı açtık. Cumhuriyeti anlamlı bir eserle kutladığımıza inanıyorum. Cumhuriyetimizi lafla değil icraatla kutluyoruz. Günlük değil yıllarca kutlanacak. Burası 29 Ekim'de Cumhuriyet'in 95. yılında açıldı denecekler. Resepsiyonu da orada yaptık. Bunu bahane edip gelmeyenler de oldu tabi. Neymiş sadece Ankara'da kutlanırmış. Sen yeter ki gönlünü bu işe ver. Ama sende gönül olmadıktan sonra bahane bulmak kolay. Havalimanımız artık dünyada en önemli hatlardan biri olacak. Burası adeta bir merkez ve buradan dünyaya dağılımlar olacak.

"42 AYDA HAVALİMANININ İNŞASI BİTTİ"

Atatürk Havalimanımızın statüsü aynı şekilde devam edecektir. İstanbul'un adını yeni havalimanımızda da kullanarak 2023 ve sonrası için de doğru bir adım attığımıza inanıyorum. 42 ayda havalimanının inşası bitti. Bize yakışan bu. İşte Berlin 2006'da temel attı Berlin Havalimanı hala devam ediyor. Almanlar, İstanbul Havalimanı bitti, Berlin ne halde diyorlar. İman öyle bir şeydir ki tekeden bile süt çıkartır. İlk etabı 90 milyon yolcu kapasiteli olan bu havalimanımızı ihtiyaca göre 200 milyon kişiye kadar çıkartabileceğiz. Şu anda iki pistle başladı. Yakında 3'e ve tüm etaplar tamamlandığında pist sayısı 6'ya çıkacak.

Haberin Devamı

"CHP'NİN GERÇEK YÜZÜNÜ HERKESİN BİLMESİ LAZIM"

Zafer Bayramımızı Cumhuriyet Bayramımızı kendi tekellerine almak isteyen bir kesim var. Bu kesim ülkenin ve milletin hayrına atılan ne adım varsa hepsine karşı çıkmışlardır. Biz bunlara salon cumhuriyetçisi gardırop Atatürkçüsü diyoruz. Bunlar Atatürk'ün resmini Türk Lirası'ndan çıkarmadılar mı? Yerine İnönü'yü koydular. Genç nesil bunu bilmez ama Bay Kemal bilir. Pulda parada sınıflardaki Atatürk'e ait tabloları kaldıran sizdiniz siz. CHP'nin o kirli gerçek yüzünü herkesin bilmesi lazım.

Andımız tartışması üzerinden ülkemize ve milletimize bağlılığımızı sorgulamaya kalkıyorlar. Bu salon Cumhuriyetçilerine bizim getirdiğimiz hizmet fazla geliyor. Güya, Andımız meselesini köpürterek milletimizle aramıza nifak sokacaklarını sanıyorlar. 2015'ten bu yana neredeydiniz? Kendilerini trajikomik durumlara düşürüyorlar. Son günlerde kara önlük giyen, meydanlara dökülen koca koca adamlar gördüm. Bizi eleştireceğim diye saçmalıyorlar.

Bizim Cumhuriyetçiliğimizin ölçüsü milletimize kazandırdığımız eserlerdir. Bizim Türklüğümüzün ölçüsü, tek parti döneminden kalma metin değil, milletimizin gönlündeki yeridir. Moğolistan'daki harabe olan yerleri ayağa kaldıran biziz. Bizim tek andımız, İstiklal Marşı'mızdır. Bundan taviz yok.

OPERASYON MESAJI

Suriye’de yeniden huzuru sağlamak vefamızın da gereğidir. Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygısı konusunda en ufak bir şüphesi yoktur. İdlib’de büyük insani kriz yaşanmasının önüne geçerek Suriye halkının yanında olduğumuzu kanıtladık. İnşallah Suriye meselesinde uluslararası toplumun daha güçlü bir duruş sergilemesini de temin edeceğiz. Sadece bununla kalmayacak Fırat’ın doğusundaki terör yapılanmasını da çökerteceğiz. Planımızı programımızı da yaptık. Geçtiğimiz günlerde buna da başladık. Yakında terör örgütünün tepesine ineceğiz. Operasyonlarımızı herkese rağmen değil, pek çok toplumun desteğini alarak yürütebilecek konuma geldik.

31 Mart'ta CHP de bu millet de Kılıçdaroğlu'ndan kurtulacak. Mahalli seçimlerde meselenin sadece AK Parti değil, büyük güçlü Türkiye sevdası olduğu bilinciyle hareket etmeliyiz.