Gündem Son dakika! Düşen Rus uçağı hakkında flaş açıklama

Son dakika! Düşen Rus uçağı hakkında flaş açıklama

Paylaş
Son dakika! Düşen Rus uçağı hakkında flaş açıklama

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, dün gece 14 askerle birlikte radardan kaybolan İl-20 tipi uçağının, Suriye ordusundan, İsrail saldırısına karşı fırlatılan bir füzeyle vurulduğu belirtildi. Bu gelişmelerin ardından bir açıklama da Kremlin'den geldi.

Açıklamaya göre İsrailli pilotlar uçağı, Suriye hava savunma sisteminin bulunduğu bölgeye sürükleyip kalkan olarak kullandı.

Haberin Devamı

Uçağın, İsrailli pilotların "sorumsuzluğu yüzünden" düştüğünü ileri süren Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Uçağımız S-200 sistemi tarafından vuruldu" dedi ve ekledi:

"İsrail tarafından yapılan bu provokasyonu düşmanca olarak nitelendiriyoruz. İsrail askerlerinin sorumsuz davranışı yüzünden 15 Rus askeri öldü. Bu kesinlikle Rusya-İsrail ilişkilerinin ruhuna aykırı."

Konaşenkov, pilotların uçağı Suriye ordusunun füze savunma sistemlerinin bulunduğu ateş hattına sürüklediğini, uçağı kalkan olarak kullandığını savundu.

BİR AÇIKLAMA DA KREMLİN'DEN

Kremlin, "Uçağımızın düşürülmesi endişe verici, konuyu değerlendirip detaylı bir açıklama yapacağız" açıklamalarında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Rusya Savunma Bakanlığı, içinde 14 asker bulunan İl-20 model Rus askeri uçağının Akdeniz üzerinde radardan çıktığını bildirerek, "Uçak, İsrail'e ait 4 F-16 uçağının Lazkiye saldırısı sırasında kayboldu" açıklamasını yapmıştı

Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, içinde 14 asker bulunan Rus İl-20 askeri uçağının, Rusya'nın Suriye'deki Hmeymim üssüne dönüşü sırasında Akdeniz üzerinde radardan çıktığı bildirildi.

İSRAİL VE FRANSA SALDIRIRKEN KAYBOLDU

Uçağın, İsrail'e ait dört F-16 savaş uçağının Suriye'nin Lazkiye kentine gerçekleştirdiği saldırı sırasında kaybolduğu belirtilen açıklamada, Akdeniz'de bulunan Fransa'ya ait bir fırkateynden bölgeye yönelik füze saldırısı yapıldığının da tespit edildiği öne sürülmüştü

FRANSA'DAN YANIT

Reuters'e konuşan Fransız askeri kaynak Rus uçağının kaybolmasında Fransa'nın hiçbir bağlantısı olmadığını ifade etmişti.

VURULAN RUS UÇAĞININ PATLAMASI KKTC'DEN BİLE DUYULDU

Bu arada, Rus askeri uçağını düşürülmesi sırasında çıkan patlama sesi, KKTC’nin Gazimağusa ve İskele kentlerinden de duyuldu. Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, patlama sesiyle kentte kısa süreli panik yaşandığını bildirdi.

KKTC medyası da olayla ilgili olarak, "Patlama sesi nedeniyle endişe dolu anlar yaşandı" yorumuna yer verdi.